Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 212 kJ / 1 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,93 g |
Tuky | 7,98 g |
Vláknina | 22,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 297,93 g |
Postup přípravy
Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat bochník, který necháme nakynout v ošatce. Krok 2: Upečeme v dobře vyhřáté troubě (230-250°C/asi 35-45 minut).
Necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový pšenično - žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Axo9
Moje poznámka
Kváskový pšenično - žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Axo9
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 9 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 2 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 3 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 7 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 8 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 9 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 9 hodinami
Tématické fráze:
pšeničnožitný kváskový chléb,
pšenično žitny kvaskovy chleba,
kváskový chléb recept,
psenicno zitny chleb z kvasku,
pšenično žitný kváskový chléb,
rozdíl mezi žitnou a pšeničnou moukou,
psenično žitný chleb recept,
kvaskový chleba složení,
složení chleba,
kváskový chleba,
kvaskovy pšenično žitny chleb,
kváskový chleba-recept,
recept na kváskový chléb,
kváskový chleba recept,
žitný chléb recept,
jakou mouku na chleba,
chleba z pšeničného kvásku,
žitný chléb s kváskem,
pšenično žitný kváskový chléb recept,
žitný kváskový chléb
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
brambory,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (25)
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/Product/BrowseProduct...
Chlebová mouka je nebělená a u nás se rozlišuje podle druhu obilí - na pšeničnou nebo žitnou chlebovou. Máte možnost takovou u vás koupit?
Ještě se zeptám kamaráda, co žil dlouhá léta v USA a chleba občas pekl - co se týká vašich tamnějších mouk, poradí určitě lépe. Potřebujete to vědět proto, že ještě budete péct (tj. podrobněji) nebo jen pro zajímavost?
V případě nespokojenosti doporučuji strejdu Google, ten poradí vždycky. Popř. upřesnit dotaz slušněji
Kdybyste odpověď opravdu chtěl, četl byste - odpověděla jsem vám už ve druhé větě svého komentáře. Pokud já dobře četla - neptal jste se na mouku v USA
http://internetovypredaj.sk/index.php?predaj-na-in...
http://www.mlyn-zrno.sk/page31.htm
A ešte z iného mlyna, kde v rozhovore nájdete aj vami chcené parametre chlebovej múky.
http://www.kajman.net/profi/104-mlyn-cerenany-ako-...
Takže rozdiel je, a cítiť to na chlebe.
Otázka je, kto hovorí zbytočne.
Jak píše Cathleen, chleba před 65 lety byl normální chleba, pečený z kvásku, který už dneska v supermarketech nekoupíte. Kváskový chleba Vám prodají maximálně jako specialitu, což je trochu postavené na hlavu, nemyslíte?
Kdybyste pekl, věděl byste, že kromě chlebové existuje i mouka hladká (obyčejná) - ta tu vůbec není použitá. Toto JE normální chleba
Peču právě proto, abych jedla normální chleba.