Vajíčková tlačenka
Zbyla vám po Velikonocích uvařená vajíčka? Můžete z nich připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkuste vajíčkovou tlačenku. Stačí přidat salát a čerstvé pečivo a skvělá svačina či atraktivní pohoštění pro návštěvu je na světě.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 260 kJ / 2 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,38 g |
Tuky | 228,17 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 5,40 g |
Sůl | 13,05 g |
Sacharidy | 26,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev z Moravanky odlijeme stranou, stejně tak odložíme i feferonku, kterou nepoužijeme.
Krok 2: Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, včetně těch z Moravanky. Všechno smícháme v jedné míse, osolíme, opepříme, přidáme majonézu a zamícháme.
Krok 3: Želatinu připravíme podle návodu (použijeme i nálev z Moravanky). Počkáme, až trochu vychladne, nalijeme ke všem surovinám v míse a zamícháme.
Krok 4: Hmotu vylijeme do srnčího hřbetu (nebo jiné formy), kterou jsme vyložili potravinářskou fólii nebo mikrotenovým sáčkem a necháme minimálně 3 hodiny ztuhnout v ledničce (nejlépe však do druhého dne).
Krok 5: Po ztuhnutí tlačenku vyklopíme z formy, odstraníme fólii, nakrájíme na plátky a podáváme jako svačinu s rohlíkem.
Zveřejněno 18. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vajíčková tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrKJ
Moje poznámka
Vajíčková tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrKJ
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 8 minutami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 2 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 16 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 22 minutami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 6 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 8 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 8 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 13 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 15 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 17 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 17 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 18 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
vajíčkový aspik,
vaječná tlačenka v srnčím hřbetu,
recept na vajíčkovou tlačenku,
vaječná tlačenka,
vajčkova tlačenka,
želatina na vajíčkovou tlačenku,
salamova tlacenka,
salámová tlačenka recept,
vajickovatlacenka,
vajickova rolada,
výroba tlačenky,
vajickova zelatina,
vaječná tlačenka recept,
vajíčkový hřbet,
želatinová tlačenka,
top recepty vaječna tlačenka,
tlačenka recept,
sýrová tlačenka,
výroba vaječné tlačenky,
vaječný aspik
Suroviny:
vejce,
salám gothaj,
okurky sterilované,
cibule,
moravanka,
majonéza,
želatina na vaječnou tlačenku,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (61)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jinak vím, že spousta obalů má recepty stažené právě odsud, někdy tam jsou totiž i mikrofotky
Posielam bod, zaraďujem medzi osvedčené recepty!
Zdravím!
U nás som želatínu na vaječnú tlačenku nevidela. Mám doma práškovú želatínu - 20 g balenie, podľa návodu na 500 ml tekutiny. Je možné použiť toto množstvo na suroviny uvedené hore v recepte? Ďakujem vopred za pomoc! (Moravanku už mám.)
Reaguješ a hľadáš proklatě rýchlo.
Složení: okurky, cibule, karotka, celer, hrášek, paprika, feferony, voda, ocet, cukr, sůl, kořenící výtažek
Ďakujem!