Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 453 kJ / 2 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,96 g |
Tuky | 12,54 g |
Vláknina | 25,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 445,92 g |
Postup přípravy
Během doby kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat, bude mít lepší strukturu střídy. Krok 2: Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník, který usadíme do sádlem vymazané smaltované mísy a znovu necháme téměř zcela nakynout (dokyne během prvních minut pečení v troubě). Krok 3: Povrch chleba potřeme vodou, i s mísou vsadíme do částečně předehřáté trouby a upečeme (200-220°C/asi 60 minut).
Zveřejněno 10. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično-žitný chleba z mísy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjoN
Moje poznámka
Pšenično-žitný chleba z mísy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjoN
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 14 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp
Tereziena před 30 minutami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 1 hodinou
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 7 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 9 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 9 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 9 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 10 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 10 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 11 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na žitný chléb pečený v troubě,
pečení žitného chleba v troubě,
pšenično žitný chléb,
mísa na pečení chleba,
pšenično žitny pečení chleba,
chléb z mísy,
žitný chléb pečený v troubě,
mísa na chleba,
psenicno zitny chleba,
žitny chleba v troube,
recept na dom.chleba,
pššenično žitný pečení chleba,
chléb pečený v míse,
pečení chleba v míse,
domaci chleba do zapekaci misi,
chleba pečený v míse,
pečení dom. chleba,
pšenično žitný chléb recept,
domácí chléb v zapékací míse,
těsto na dom.chléb
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
voda,
droždí čerstvé,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
pivo světlé,
kmín drcený,
sůl,
droždí
Komentáře (12)
Droždí je (vedle žitného kvásku) dost odolné, vydrží a vykyne i to, co by už kvásek nezmohl.....opravdu krásný, lákavý chlebík
Všem děkuji za krásné ohlasy, budu ráda, když někdo vyzkouší. Chleba se nemusí péct jen volně na plechu, v hrnci, zapékací míse nebo květináči