Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 178 kJ / 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,24 g |
Tuky | 95,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 22,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Krok 2: Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.
Krok 3: Mezitím vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli.
Krok 4: Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.
Krok 5: Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou.
Krok 6: Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 11. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Moje poznámka
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 21 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 20 minutami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 34 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 38 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 1 hodinou
Buchta Fešák
LuccHansel před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 2 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 4 hodinami
Tématické fráze:
španělský ptáček na smetaně,
španělský ptáček se smetanou,
španělský ptáček na smetaně recept,
španělské ptáčky,
hovězí ptačky,
ptáčková omáčka,
ptáčci na smetaně,
španělský ptáček omáčka,
španělské ptáčky recept,
španělský ptáček,
ptáčci omáčka,
ptáčky recept,
hovězí ptáček,
omacka ptacci,
ptáček na smetaně,
španělský ptáček se smetanou recept,
omáčka španělský ptáček,
ptacci s omackou,
spanelsky ptacek s omáčkou,
recept na španělské ptáčky
Suroviny:
hovězí zadní,
špekáček,
okurky sterilované,
cibule,
slanina uzená,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
hořčice,
smetana,
jíška
Komentáře (35)
Já ptactvo moc často nedělám, protože strávníci si vymýšlí...jeden tam nechce vejce, další zase okurku a další slaninu:omg:..takže samozřejmě musím podávat rozkrojené, abych zjistila který pták komu patří
španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!