Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 453 kJ / 2 259 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,96 g | 
| Tuky | 12,54 g | 
| Vláknina | 25,64 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,41 g | 
| Sůl | 16,00 g | 
| Sacharidy | 445,92 g | 
Postup přípravy
Během doby kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat, bude mít lepší strukturu střídy. Krok 2: Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník, který usadíme do sádlem vymazané smaltované mísy a znovu necháme téměř zcela nakynout (dokyne během prvních minut pečení v troubě). Krok 3: Povrch chleba potřeme vodou, i s mísou vsadíme do částečně předehřáté trouby a upečeme (200-220°C/asi 60 minut).
Zveřejněno 10. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Pšenično-žitný chleba z mísy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjoN
Moje poznámka
					 
				
Pšenično-žitný chleba z mísy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjoN
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 5 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 6 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 6 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 7 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 7 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept na žitný chléb pečený v troubě, 
						
						
							pečení žitného chleba v troubě, 
						
						
							pšenično žitný chléb, 
						
						
							mísa na pečení chleba, 
						
						
							pšenično žitny pečení chleba, 
						
						
							chléb z mísy, 
						
						
							žitný chléb pečený v troubě, 
						
						
							mísa na chleba, 
						
						
							psenicno zitny chleba, 
						
						
							žitny chleba v troube, 
						
						
							recept na dom.chleba, 
						
						
							pššenično žitný pečení chleba, 
						
						
							chléb pečený v míse, 
						
						
							pečení chleba v míse, 
						
						
							domaci chleba do zapekaci misi, 
						
						
							chleba pečený v míse, 
						
						
							pečení dom. chleba, 
						
						
							pšenično žitný chléb recept, 
						
						
							domácí chléb v zapékací míse, 
						
						
							těsto na dom.chléb
						
					
						Suroviny:
						
							mouka chlebová pšeničná, 
						
						
							voda, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							mouka žitná chlebová, 
						
						
							mouka chlebová pšeničná, 
						
						
							pivo světlé, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							sůl, 
						
						
							droždí
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
	 
	 
 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (12)
Droždí je (vedle žitného kvásku) dost odolné, vydrží a vykyne i to, co by už kvásek nezmohl.....opravdu krásný, lákavý chlebík
Všem děkuji za krásné ohlasy, budu ráda, když někdo vyzkouší. Chleba se nemusí péct jen volně na plechu, v hrnci, zapékací míse nebo květináči