Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 336 kJ / 558 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,81 g |
Tuky | 44,61 g |
Vláknina | 6,42 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 28,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okraje roštěnek na několika místech nařízneme, aby se maso nekroutilo, naklepeme, osolíme a opepříme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Přidáme roštěnky a krátce po obou stranách osmahneme.
Krok 2: Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. K téměř měkkému masu nakrájíme rajčata a chvilku ještě dusíme. Pak maso vyjmeme a necháme na teple.
Krok 3: Do výpeku vlijeme smetanu s dobře promíchanou moukou a povaříme. Hotovou omáčku podle chuti dosolíme.
Zveřejněno 30. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kežmarská roštěná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RNz
Moje poznámka
Kežmarská roštěná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RNz
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 6 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 11 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 12 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vafle
Leontinka73 před 1 hodinou
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 3 hodinami
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 3 hodinami
Domácí quiche
TotalMudla před 4 hodinami
Máslová krupková polévka
poirotka před 5 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 5 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 6 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 6 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
rajče,
olej,
smetana,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř
Komentáře (4)