Trhané vepřové po česku
Trhané maso je vynikající! Šťavnaté kousky pečeného masa se rozplývají na jazyku a výborně se hodí do hamburgerových bulek. Pochutnáte si na nich ale i v kombinaci s vařenými nebo pečenými bramborami či se salátem. Určitě doporučujeme vyzkoušet.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 878 kJ / 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,56 g |
Tuky | 0,28 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 31,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st.C. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150 st.C asi 4 hodiny.
Krok 2: Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme . Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...
Zveřejněno 16. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané vepřové po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVrj
Moje poznámka
Trhané vepřové po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVrj
Nejnovější recepty
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 23 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
Pavel932 před 3 minutami
Klasický jablečný štrúdl
Pavel932 před 4 minutami
Kynuté houskové knedlíky v páře
Pavel932 před 17 minutami
Jarní cibulková
Fitulka před 1 hodinou
Vaňkova česnečka
Fitulka před 1 hodinou
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Beatriz před 3 hodinami
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 10 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 11 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 13 hodinami
Tématické fráze:
trhané vepřové,
trhané vepřové recept,
trhané vepřové maso,
trhaná krkovice,
trhaná vepřová krkovice,
trhaná krkovice na pivu,
trhané maso,
recept na trhané vepřové,
trhane veprove koleno,
trhaný burger,
burger z trhaneho masa,
trhané maso po česku,
trhané maso v bagete,
trhane maso na pivu,
trhane koleno,
trhany vepřový burger,
varene trhane maso,
vepřový trhany,
recepty trhané vepřové maso,
burgery z trhaneho masa
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
česnek,
koření,
pivo černé,
sůl
Komentáře (11)
Hledala jsem něco úplně jiného a našla toto...krása...
Trhané pečené dobře okořeněné šťavnaté vyválené v sosu z pečení - vepřové, ale klidně kuřecí
Nezapomeň, na starou pravdu, kolik kuchařek tolik receptů.
Bod ti samozřejmě přidám, zasloužený.