Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 341 kJ / 1 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,81 g |
Tuky | 26,29 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 8,09 g |
Sacharidy | 373,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mléko, vodu, cukr a sušené droždí, promícháme a necháme v teple odstát přibližně 5 min., dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Pak přidáme olej, polovinu množství mouky, sůl a začneme míchat. Postupně přisypeme zbylou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Zpracované těsto uložíme do mísy, přikryjeme a necháme v teple kynout, dokud se co do objemu nezdvojnásobí - to by mělo trvat přibližně hodinu.
Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme a rozdělíme na deset stejných částí. Z nich vytvarujeme kulaté bulky, rozmístíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrthodinku kynout.
Krok 3: Mezitím zapneme troubu - na 200 st. - a připravíme rýžovou pastu. Na ni smícháme všechny suroviny, měla by mít konzistenci jogurtu nebo řidší krupicové kaše. Vykynuté bulky lžičkou poléváme a pastu roztíráme tak, aby byly všude důkladně potřené.
Krok 4: Hned dáme do vyhřáté trouby péci, teplotu ztlumíme jen pokud se vám bude zdát, že se moc připalují. Pečeme cca 20 minut - krusta rozpraská a vytvoří vzor. Díky vrstvě rýžové pasty jsou housky křupavější.
Zveřejněno 20. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tygří pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xA9
Moje poznámka
Tygří pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xA9
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 9 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 12 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 13 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 15 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 15 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 15 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 16 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 18 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 18 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 18 hodinami
Tématické fráze:
pečivo ze sušeného droždí,
pečivo recept,
tygří bulky,
pečivo z sušeného droždí,
pečivo sušené droždí,
tygří bulky recept,
rychlé slané pečivo z sušeného droždí,
tygří mouka recepty,
recept pečivo z droždí,
zahraniční pečivo recept,
recept na domáce pečivo,
pečivo se sušeného droždí,
tygří chleba,
chleba tygr recept,
tygri mléko recept,
tigri mouka recepty,
pečivo z rýže recept,
pecivo ze suseneho kvasku,
tygr houska,
rýžová mouka hladká recepty
Suroviny:
droždí sušené,
voda,
mléko,
cukr,
olej olivový,
sůl,
mouka,
droždí sušené,
cukr moučkový,
sůl,
olej,
mouka rýžová,
voda
Komentáře (14)
Piekla som tiež - podľa žížaly...je to také trochu "iné" pečivo.