Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Syrská mžadara

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 108 kJ /
504 kcal
Bílkoviny7,36 g
Tuky33,70 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži a čočku uvaříme do měkka tak, jak jsme zvyklí. Krok 2: Zvlášť osmahneme na tuku hodně cibule, kterou smícháme dohromady s čočkou a rýží. Krok 3: V jiné míse rozmícháme smetanu nebo jogurt s prolisovaným čenekem a rozemnutou sušenou bylinkou. Krok 4: Tímto mžadaru na talíři polijeme a můžeme posypat sýrem.

Zveřejněno 27. 10. 2010

Poznámka autora jajine

Recept uváděl kdysi v TV jeden Syřan a recept už u nás zdomácněl jako lehká večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Syrská mžadara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZBk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Syrská mžadara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZBk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduché a opravdu výborné jídlo ze surovin,které jsou běžně doma. Do jogurtu jsem dala česneku méně ničemu to nevadí a jako konečný přeliv to nemá chybu. Děkuji za super recept budu dělat pravidelně :-K

Dnes byla po grilovacím víkendu k obědu a musím říct,že jsme si až nečekaně pochutnali :-8 Česneku jsem dala 3 stroužky a i tak to bylo dost-měla jsem český ;-)

Připravila jsem si toto jídlo jako lehký oběd a byla jsem velmi překvapená jak to bylo chutné. Jenom do toho jogurtu jsem nepřidávala tolik česneku, mám ho sice ráda, ale to množství v receptu se mi zdálo moc. Přidám bod, je zasloužený, rychlá příprava, nenáročné suroviny a výsledek překvapující:yes:

:yes: velice zajímavý recept, vyzkouším! Vypadá to moc dobře.

Veľmi sa mi to páči, jednoduchý a krásny receptík!

Nedala jsem bylinky,ale i tak to bylo dobré:-p:yes:+6

znam, je to moc dobry!:yes:

Aj mne sa to páči,moc zaujímavé:-):yes:

To si udělám k večeři.Už jsem namočila čočku tak jsem zvědavá:-O

Tak to ukládám, lehké večeře u nás vedou ;-):-p:yes:

Určitě zkusím, neb recept se mi moc líbí :yes::-K.

To je opravdu zajímavá kombinace.;-)+1:yes:

Tématické fráze:
syrské jídlo, syrská jídla, mžadra, syrská ryže, syrská kuchyně recepty, mžadara jídlo, syrské jídla, mžadra-rýže, mžadra rýže, syrska majoranka, syrská kuchyně, syrská zelná polévka, recept na syrskou rýži, sirska kuchyne, sirská rýže, luštěniny, syrská rýže recepty, recepty syrske kuchyně, mžadora, syrie recepty

Suroviny:
rýže, čočka, cibule, olej, sůl, jogurt bílý, česnek, tymián sušený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu