Syrská mžadara

Suroviny

hrnek uvařené rýže
hrnek uvařené čočky
2 cibule
3 lžíce oleje
sůl
2 bílé jogurty nebo zakysané smetany
1 palice česneku
sušený tymián (máta nebo majoránka)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži a čočku uvaříme do měkka tak, jak jsme zvyklí.

  2. Zvlášť osmahneme na tuku hodně cibule, kterou smícháme dohromady s čočkou a rýží.

  3. V jiné míse rozmícháme smetanu nebo jogurt s prolisovaným čenekem a rozemnutou sušenou bylinkou.

  4. Tímto mžadaru na talíři polijeme a můžeme posypat sýrem.

Poznámka od kuchařky

Recept uváděl kdysi v TV jeden Syřan a recept už u nás zdomácněl jako lehká večeře.

Komentáře k receptu Syrská mžadara

Tématické fráze: syrské jídlo syrská jídla mžadra syrská ryže syrská kuchyně recepty mžadara jídlo syrské jídla mžadra-rýže mžadra rýže syrska majoranka syrská kuchyně syrská zelná polévka recept na syrskou rýži sirska kuchyne sirská rýže luštěniny syrská rýže recepty recepty syrske kuchyně mžadora syrie recepty