Sádlo z trouby bez míchání
Sádlo znovu získává na své oblíbenosti v české kuchyni. Není divu, jeho využití je všestranné. A zároveň, jak je známo, tuk nosí přece chuť. Pusťte se i vy do domácí přípravy škvarků neboli moravského müsli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 112 842 kJ / 26 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,00 g |
Tuky | 2 970,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno dostatečně velkého kastrolu nebo vysokého pekáče nalijeme trochu vody. Sádlo nakrájíme na pravidelné kostičky a vhodíme do připravené nádoby s vodou.
Krok 2: Hrnec se sádlem vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a necháme péct bez přikrývání. Není potřeba míchat.
Krok 3: Po třech hodinách můžeme část vypuštěného sádla odebrat a škvarečky dopéct do požadované barvy.
Krok 4: Pak scedíme i zbytek sádla a přelijeme ho do přichystaných suchých nádob. Vřelé škvarečky nasypeme do čistých, suchých zavařovaček a zavíčkujeme - jak chladnou, víčka se (v drtivé většině případů) chytnou.
Zveřejněno 18. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlo z trouby bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogE3
Moje poznámka
Sádlo z trouby bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogE3
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 13 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 3 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 4 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 5 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 6 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 7 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 7 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 9 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 9 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 10 hodinami
Tématické fráze:
škvaření sádla v troubě,
skvarene sadlo v troube,
sádlo škvařené v troubě,
škvaření sádla,
domácí sádlo v troubě,
skvareni syrového sádla,
sadlo,
škvaření sádla s mlékem,
škvařeni sadla v v troubě,
domácí škvařené sádlo v troubě,
škvarky v troube,
domácí sádlo z trouby,
jak zavařit sadlo,
škvařené sádlo z trouby,
jak se dělá sadlo,
škvarky dělané v troubě,
škvarky z trouby,
škvaření sádla v pomalém hrnci,
skvareni sadla a mleko,
škvaření syrového sádla v troube
Komentáře (20)
už jsou v troubě 3kg
Tom Beyk: díky