Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 619 kJ / 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 0,77 g |
| Vláknina | 15,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 154 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 26,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, posolíme, posypeme kořením, promícháme a uložíme zatím do lednice.
Krok 2: Na oleji osmažíme hrubě strouhaný celer, mrkve a krájenou cibuli a vše urovnáme na dno lorny.
Krok 3: Na zeleninu rozložíme maso, pak obsah plechovky rajčat, podlijeme vodou a dáme grilovat na oheň. V průběhu grilování hlídáme tekutinu pod masem, doléváme podle potřeby.
Krok 4: Hotové maso podáváme s chlebem.
Zveřejněno 30. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní maso z lorny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrWl
Moje poznámka
Podzimní maso z lorny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrWl
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 11 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 11 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 12 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 12 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 13 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 13 hodinami
Tématické fráze:
lorna na maso,
maso v lorně,
lorna na grilování,
maso na lorně,
maso z lorny,
maso v lorně recept,
lorna recepty,
maso v lorně na ohni,
recept na lornu,
pečení v lorně,
recepty na lornu,
lorna recept,
lorna na pečení,
maso na lorně recept,
maso do lorny,
maso v lodně,
recepty do lorny,
recept na maso v lorně,
pečení masa v lorně,
lorny
Suroviny:
bůček bez kosti,
krkovice vepřová,
celer,
mrkev,
cibule,
olej,
rajče,
koření hungaria,
sůl
Komentáře (15)
-ale nemusíme to mít hned doma,ze jo?
Když jsme na návštěvě u Ivy maso ochutnali sám nám lornu udělal .
Ještě, že máš tak šikovného muže, jinak lornu nemáš
Ďakujem
Přidám vám odkaz na jinou fotku, zaklopenou lornu nad ohněm https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0079/trojb... - jsou to vlastně dva klasické pekáče (nebo pekáč a vrch, chcete-li), ten spodní má uprostřed díru s komínkem.
Na mně neznámou lornu mě kdysi upozornila kamarádka zizala, má tady taky recepty z lorny. Tahle smaltovaná se u nás už sehnat nedá, ale lidé si ji nechávají udělat z potravinářského nerezu.
Zatím úplně každý, kdo maso z lorny ochutnal, žasnul, jak výborné a voňavé to je - a že těch lidí nebylo málo!