Moje domácí věnečky
Věnečky jsou pokladem mezi cukrovím. Odpalované těsto je náročnější na přípravu, stejně tak pečení věnečku, kdy promlouváme k troubě, aby naběhly. Jakmile se však dílo zdaří, můžeme si vychutnávat nadýchaný věneček plný máslového krému.
Suroviny pro 1 dávka
podle velikosti jich je kolem 30-40 ks z jedné dávky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 256 kJ / 4 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,01 g |
Tuky | 327,27 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 2,07 g |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 275,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme náplň: Do kastrolu dáme mléko s moukou a solí a za stálého míchání (ruční metličkou) uvaříme v kaši.
Krok 2: Po uvaření zasypeme 2 lžícemi cukru, přikryjeme poklicí a necháme vychladit.
Krok 3: Na odpalované těsto si do kastrolu dáme vodu s máslem a solí a až začne bublat, tak tam vsypeme mouku a vaříme tak dlouho, až se utvoří hladká hmota, asi 3-4 minuty.
Krok 4: Odstavíme a po zchladnutí do ní vmícháme vajíčka po jednom. Míchání trvá delší dobu, než se všechno spojí v masu.
Krok 5: Cukrářským pytlíkem s trubičkou tvoříme na nemaštěném plechu malé věnečky (nebo i větší na větrníky). Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 °C na 10 minut, pak troubu snížíme na 150 °C a pečeme ještě dalších 10 minut. Troubu mezitím neotvíráme. Věnečky musí být krásně zlatavé.
Krok 6: Ještě teplé věnečky rozkrojíme a skládáme na čistý tácek a nebo pekáč na sebe.
Krok 7: Krém: ve šlehači ušleháme máslo se zbytkem cukru a pak přidáváme zvolna vychladlou uvařenou masu. Dobře vyšleháme, můžeme přidat ještě půlku másla víc, aby věnečky byly dost naplněné.
Krok 8: Po upečení všech věnečků naplníme krém na spodní stranu a přikryjeme vrchním dílem. Věnečky zlehka pocukrujeme a nebo můžeme přestříkat čokoládovou polevou.
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje domácí věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLv0
Moje poznámka
Moje domácí věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLv0
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 13 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 14 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 41 minutami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 15 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 16 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 18 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 20 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 20 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 22 hodinami
Tématické fráze:
náplň do věnečků,
venečky,
domácí věnečky odpalované těsto,
recept na venečky,
lehký krém do věnečků,
venecky recept,
recept na náplň do věnečků,
recepty na venecky,
recepty venečky,
náplňe do věnečků,
venečky napln,
fondán na věnečky,
nápln na veněčky,
domácí věneček,
lehké věnečky,
domaci venecek recept,
náplň do věnečku z odpalovaného těsta,
napln do venecku recept,
nápln věnečky,
moje recepty
Suroviny:
voda,
máslo,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
sůl,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (30)
alebo lusk...