Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 826 kJ / 1 631 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 277,04 g | 
| Tuky | 33,88 g | 
| Vláknina | 21,00 g | 
| Cholesterol | 1,28 g | 
| Sodík | 866 mg | 
| Sůl | 2,03 g | 
| Sacharidy | 44,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Krůtí maso (prsa) nařízneme na několika místech tak, aby nám vznikl, celistvý plát masa stejné síly.
	Krok 2: Na pánvičce si poté uděláme z vajec smaženici, kterou smícháme s nasekanými lístky bazalky a zmrzlým hráškem (lépe se nám s ním bude při balení rolády pracovat - nebude rozmačkaný).
	Krok 3: Povrch posolíme a poklademe směsí míchaných vajec, hrášku, nasekané bazalky a ihned pevně maso s náplní smotáme, aby náplň nevytekla.
	Krok 4: Maso na povrchu okořeníme solí a pepřem a necháme tak vyniknout jeho vlastní chuť.
	Krok 5: Vzniklou roládu převážeme režnou nití a zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso tzv. zatáhlo.
	Krok 6: Do římského hrnce dáme 1 celou mrkev, půl kořene petržele, celou neloupanou cibuli, vložíme orestovanou krůtí roládu a podlijeme 4 dcl vody.
	Krok 7: Dáme péct přikryté do trouby na 45 minut a posledních 15 minut pečeme odkryté pro barvu.
	Krok 8: Po upečení výpek scedíme a do čistého výpeku přidáme zbytek hrášku, který se nevešel do náplně rolády, případně zahustíme instantní jíškou a pro zjemnění a lesk vložíme oříšek másla. Příloha jasmínová rýže
Zveřejněno 29. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Krůtí roláda s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZ1n
Moje poznámka
					
				
Krůtí roláda s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZ1n
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 22 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 27 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 57 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							krútí roláda, 
						
						
							krůtí roláda kluci v akci, 
						
						
							krůtí roláda s petrželí, 
						
						
							roláda z krůtího masa, 
						
						
							kruti prso s nivou a s hráškem, 
						
						
							krůtí maso kluci v akci, 
						
						
							kuřecí roláda s hráškem, 
						
						
							balení rolády, 
						
						
							krůtí prsa kluci v akci, 
						
						
							náplň do rolady vejce a hrasek, 
						
						
							krůtí maso v akci, 
						
						
							kluci v akci kruti maso, 
						
						
							krůtí maso s hráškem, 
						
						
							vaření - krůtí roláda, 
						
						
							krůtí rolády, 
						
						
							kluci v akci krútí na maso, 
						
						
							plněná krůtí prsa roláda kluci v akci, 
						
						
							krůtí roláda kluci recept, 
						
						
							baleni masove rolady, 
						
						
							kluci v akci krůtí prsa
						
					
						Suroviny:
						
							prsa krůtí, 
						
						
							hrášek mražený, 
						
						
							vejce, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							cibule, 
						
						
							petržel, 
						
						
							jíška světlá instantní, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (14)