Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 477 kJ / 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,02 g |
Tuky | 30,01 g |
Vláknina | 4,83 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 56,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme jednotlivé kusy.
Krok 2: Žloutky rozšleháme se solí a horkou vodou, přidáme trochu polohrubé mouky a obalíme v nich kusy zelí. Následně je vkládáme do kukuřičné strouhanky, do které jsme přidali asi 1 lžíci sezamových semínek.
Krok 3: Jednotlivé kusy vkládáme do pekáčku na pečící papír, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 35 minut na 200 stupňů. Sledujeme ovšem, jak listy vypadají.
Krok 4: Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 1 cm kolečka. Osolíme je, posypeme sušeným česnekem a obalíme je ve žloutcích a polohrubé mouce.
Krok 5: Také brambory naskládáme do pekáčku s pečícím papírem a pokapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova na 200 stupňů
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Moje poznámka
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 9 hodinami
Krenex
dragomirac před 11 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 11 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 11 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 12 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 12 hodinami
Tématické fráze:
smazene brambory v troube,
zelné listy pečené v troubě,
bramborák na zelném listu,
smažené zelné listy,
jak vypadají listy brambory,
smažené bramboráky v troubě,
smaženy zelný list,
listy bramboru,
brambory listy,
brambory se slupkou smažené,
bramboráky na zelném listu,
bramboráky na zelném listu,
bramborák pečený na zelném listě,
list brambory,
bramborak v zelnem listu,
recept na plněné zelné listy s klobasou,
zelny list smazeny,
recepty smažené zelné listy,
zelné brambory,
zelný list,brambor
Suroviny:
zelí hlávkové,
žloutek,
voda,
mouka polohrubá,
strouhanka kukuřičná,
semínka sezamová,
sůl,
olej,
brambory,
žloutek,
mouka polohrubá,
sůl,
česnek sušený,
olej
Komentáře (20)
magdalenka:
Kdo je Terezka?
K receptu nejsou žádné komentáře.