Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 596 kJ / 381 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,91 g |
| Tuky | 2,62 g |
| Vláknina | 44,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 732 mg |
| Sůl | 1,71 g |
| Sacharidy | 52,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu.
Krok 2: Varíme pomalým, sotva znateľným varom - voda smie len perliť a zbierame penu. Tento spôsob varenia je dôležitý preto, aby vývar bol číry.
Krok 3: V polovici varenia pridáne na hrubo pokrájanú zeleninu a varíme dalšie 2 hodiny.
Krok 4: Ked je sliepka polomäkká, vyberieme ju a dalej použijeme.
Krok 5: Dovaríme vývar so zeleninou, nesmie sa rozvariť, má zostať mierne na skus.
Krok 6: Zeleninu a droby vyberieme do misy a vývar scedíme cez veľmi jemné sito. Ak chceme veľmi silný vývar, zredukujeme ho dalším varením.
Krok 7: Na taniere dáme pokrájanú zeleninu, macesové knedličky, zalejeme horúcim vývarom, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a polievku ihned podávame. Je vynikajúca nielen pre zdravých, ale aj deti, slabých a lieči chorých. Preto sa táto polievka často označuje ako "židovský penicilín".
Zveřejněno 17. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wr6m
Moje poznámka
Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wr6m
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 16 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 1 hodinou
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 2 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 2 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 10 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 15 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 15 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 16 hodinami
Tématické fráze:
slepičí sádlo,
slepičí vývar nachlazení,
super slepici polevka,
židovský penicilín proti chřipce,
slepičí polévka a zdraví,
slepíčí polévka,
židovský vývar,
slepici vyvar proti nachlazeni,
slepici vyvar chripka,
valašský penicilín,
zidovsky penicillin,
zdrava slepici polevka,
recept na domácí valašský penicilín,
slepičí polévka pro nemocné,
slepičí vývar proti chřipce,
recept na zidovskou slepici polevku,
slepičí polévka proti chřipce,
silný slepici vývar,
slepiči vyvar,
sidovska polevka
Suroviny:
slepice,
sádlo,
droby,
mrkev,
kořen petržele,
pórek,
cibule,
kedlubna,
celer,
česnek,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
nať celerová,
petrželka,
petrželka,
chilli paprika sušená,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
voda
Komentáře (12)
Díky předem za odpověď.