Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Zapečené kotlety s bramborami, cibulí a šlehačkou, to je klasický víkendový oběd od našich maminek a babiček. Vše navrstvit do pekáče a šup s tím do trouby, minimum nádobí i práce. Díky smetaně jsou brambory jemné, maso šťavnaté a celý pokrm krásně zlatavý.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 258 kJ / 1 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,94 g |
Tuky | 76,35 g |
Vláknina | 31,30 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 164,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu necháme předehřát na 200 °C. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Kotlety předem u okraje nařízneme. Plátky masa opepříme a osolíme.
Krok 3: Cibuli a brambory nakrájíme na kolečka.
Krok 4: Vymažeme pekáč máslem, jako první vrstvu položíme cibuli, na to položíme masa, na maso brambory, které ještě také opepříme a osolíme.
Krok 5: Vše po celém povrchu zalijeme smetanou, zakryjeme víkem nebo překryjeme alobalem.
Krok 6: Dáme péct do trouby asi na 45 minut. Zhruba 10 minut před koncem pečení sundáme víko a pokrm necháme lehce zezlátnout.
Zveřejněno 23. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XNj
Moje poznámka
Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XNj
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 16 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 17 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 19 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 21 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina jablečná buchta
petka.ftk před 3 minutami
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kostriba před 2 hodinami
Citronová bábovka
AlenaCernik před 8 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 9 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 9 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 10 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 11 hodinami
Bublanina
alenalentz před 13 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 13 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 13 hodinami
Tématické fráze:
zapečené kotlety se šlehačkou,
maso na šlehačce s bramborami,
zapečené kotlety s bramborem a šlehačkou,
zapečené vepřové maso s bramborami,
zapečené maso s bramborami,
zapecena kotleta se slehackou,
veprove maso se slehackou,
maso se šlehačkou,
zapečená kotleta s bramborem,
kotlety se slehackou a brambory,
zapečené kuřecí maso se šlehačkou,
zapečené kotlety s bramborem,
kotlety zapečene se smetanou a bramborami,
zapékané kotlety s bramborami,
zapečené maso s brambory,
zapečené kotlety s bramborami,
zapečená krkovička se šlehačkou,
vepřové kotlety s bramborami na šlehačce,
zapečené kotlety se smetanou a bramborami,
maso pečené na bramborách a šlehačkou
Suroviny:
krkovice vepřová,
smetana ke šlehání,
cibule,
brambory,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (18)
Jen tedy většinou nedávám cibuli a peču odkryté na 180°.
Peču tímto způsobem i kuřecí čtvrtky ????