Džem z angreštu, červeného a černého rybízu
Z domácí úrody angreštu a rybízu, si můžeme připravit kvalitní džem a těšit se na vyrovnané skleničky ve spíži. Použití je celoroční. Do moučníků, do kaší, na chleba, nebo při pečení dortů a cukroví.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 727 kJ / 4 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,90 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 37,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 087,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Angreštu ostříháme konečky stopek, rybíz zbavíme stonků a vše na sítku propláchneme vodou.
Krok 2: Ovoce můžeme pomlít na mlýnku, nebo rozsekat na kutru.
Krok 3: Rozmixovanou směs nalijeme do hrnce. Ve dvou lžících cukru rozmícháme sáček Gelfix, vysypeme do ovocné směsi a vaříme cca 1 minutu. Pak přidáme zbytek cukru a vaříme ještě 5 minut.
Krok 4: Horký džem naléváme do čistých skleniček, poté je utřeme dočista, dobře uzavřeme a obrátíme víčkem dolů
Zveřejněno 3. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z angreštu, červeného a černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nX7
Moje poznámka
Džem z angreštu, červeného a černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nX7
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 7 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 8 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 6 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 7 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 9 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 10 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 11 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 11 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 11 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 11 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 11 hodinami
Tématické fráze:
marmeláda z rybízu a angreštu,
marmeláda z angreštu,
marmeláda z angrestu a rybizu,
marmelada z cerneho rybizu a angrestu,
cerny rybiz marmelada,
proc netuhne marmelada,
marmelada z černého rybízu recept,
marmeláda z červeného angreštu,
marmeláda angrest rybíz,
dzem z černého rybízu recept,
angrešt marmeláda,
marmeláda z černého rybízu,
marmeláda z angreštu a černého rybízu,
džem z černého rybízu recepty,
rosol z angrestu,
marmelada rybiz angrešt,
proč netuhne džem,
marmeláda černý rybíz a angrešt,
marmeláda angrešt a rybíz,
marmeláda z rybízu angreštu
Suroviny:
angrešt,
rybíz černý,
rybíz červený,
gelfix,
cukr krystal
Komentáře (24)
No, nerad bych sfajroval jako ten Janek co měl včéra výročí, ale dopustím se kacířské úvahy a pokusím se to tu uhrát na plichtu
K receptu nejsou žádné komentáře.