Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 605 kJ / 1 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,66 g |
Tuky | 10,68 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 326 mg |
Sodík | 828 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 35,10 g |
Postup přípravy
Špalík masa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 2: V hrnci, nejlépe litinovém, rozehřejeme olej a maso prudce ze všech stran opečeme. Vyndáme z hrnce a do zbylého oleje vhodíme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme, vrátíme maso, přidáme i švestky opláchnuté horkou vodou, hřebíček, odložený stroužek česneku nakrájený na plátky a podlijeme vínem.
Necháme pomalu dusit na mírném ohni, občas zkontrolujeme a promícháme, je-li třeba, podlijeme trochou horké vody. Krok 3: Když je maso už opravdu měkké, vyjmeme ho z hrnce, vyndáme i hřebíčky, omáčku krátce projedeme ponorným mixérem a přimícháme zbytek šunky nakrájený na malé kousky. Necháme prohřát a vypneme.
Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Podáváme s bramborovými kroketami, noky nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí ve švestkové omáčce s červeným vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnWl
Moje poznámka
Hovězí ve švestkové omáčce s červeným vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnWl
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 2 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 12 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 38 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí se švestkovou omáčkou,
svestkova omacka s cervenym vinem,
svestkova omáčka s vinem,
omáčka z červeného vína,
hovězí na červeném víně se švestkami,
hovězí maso se švestkovou omáčkou,
hovězí maso na švestkové omáčce,
hovezi na se švestkami,
švestková omacka s hovězím masem,
hovězí se švestkami a červeným vínem,
svestkova omacka s hovezim,
maso na švestkové omáčce,
hovězí se švestkovou,
hovězí žebra se svestkovou omáčkou,
hovězí se švestkoviu,
hovězí maso se svestkami,
hovězí svestkova omacka,
hovězí s švestková omáčka,
hovězí švestkova omáčka recept,
líčka na červeném víně svestkove omacce
Suroviny:
maso hovězí,
šunka,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř,
koření hřebíček,
švestky sušené,
víno červené suché,
mouka hladká,
olej
Komentáře (11)