Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 689 kJ /
643 kcal
Bílkoviny101,32 g
Tuky21,22 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 258 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plecko nakrájíme na kostky. Krok 2: V misce smícháme kmín a prolisovaný čerstvý česnek, koriandr, adžiku, (papriku ne, pokud ji budeme dávat), s troškou oleje, aby vznikla hustší kašička. Krok 3: Směsí důkladně obalíme kostky masa a necháme asi 30 min. odpočinout. Krok 4: Mezitím si nakrájíme cibuli na hrubé, větší kousky, smícháme se sušeným česnekem a dáme zpěnit do rozpáleného tuku na smažení. Krok 5: Na rozvoněnou cibuli vhodíme maso, zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, jen do půlky výšky kostek a mírně dusíme do měkka, asi po 10 min. Krok 6: Vhodíme papriku, pokud ji dáváme, podle potřeby osolíme a dusíme dál asi 20 min. Krok 7: V závěru dušení do směsi přidáme sýr z kelímku, který si před tím rozkvedláme do jednolité směsi (někdy je nerovnoměrné konzistence, tak by byla tekutina opět propojená sa pevnou částí sýra). Krok 8: Sporák vypneme a ještě necháme chvilku v klidu. Krok 9: Dochutíme dle naší chuti (sojovka, worchestr apod.)
Příloha – těstoviny, rýže...

Zveřejněno 7. 11. 2010

Poznámka autorky spagetka

Nepřeháníme to s uzenou paprikou, pokud ji dáme moc, bude se zdát jídlo hořké a také by se neměla dlouho vařit - vlastní zkušenost ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6kY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6kY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivana79:fotka výborná ;-):-p:yes::yes:

Monika:Moni, jo rozumíš dobře, já po ruce tehdy jiný sýr neměla a dnes o rodinka vyžaduje jen z tohoto sýru

Sýr Cotagge je hrudkovitý sýr, to znamená, že ho rozmixujeme do hladka, aby tam nebyly ty hrudky? Nerozumím větě co je napsaná v závorce ... rozkvedláme do jednolité směsi (někdy je nerovnoměrné konzistence, tak by byla tekutina opět propojená sa pevnou částí sýra).

Špagi,včera som sa inšpirovala tvojim receptom,ale nezdobila som zeleninou a ani tá fotka nestojí za moc:-8:-Dale obed bol super:-pZajtra sa pokúsim o lepšiu fotku a vymením;-)+19:-K

Špagetko:-), máš krásné a lákavě barevné fotky;-). Škoda, že nejde ochutnat přes monitor - podle složení surovin, musí být tohle jídlo velmi voňavé a dobré:-p.

Vypadá to nádherně:-p:-*:yes::yes:

:yes: mňam, to je krása:yes::-K

:-Kkrásné fotky +:yes::yes:

Díky za tip, Spagi, přitom od Antonína mám všechno možné, včetně dvou kuchařek, a tohle mi nějak uniklo;-)budu to muset napravit:-)

Krásný,voňavý recept:-p a moc pěkná fotka:-Kkoření adžika jsem si našla na google a je to velice zajímavé složení:-)jen nevím,jde-li sehnat běžně v obchodě:-Orecept si ukládám a +11 bodík posílám:yes::yes:

Nádherná fotka, sympatické papu :-p:yes:

Uzenou papriku taky používám a mám jí právě od Antonína.Je opravdu skvělá.:yes::yes:

Ještě jednou :-K:-K
jajine, nevím, proč bys měla být hloupá, já sama tuhle papriku objevila díky topkám někdy loni. Od té doby si ji kupuju na trzích (v kamenném obchodě nevím), jinak mrkni sem - http://www.koreni.cz/detail.php?pid=323
Je ohromně voňavá, takže stačí fakt trošku. ;-)

Tuze moc lákavé:-p,určitě ukládám, i když neznám uzenou papriku(já hloupá:-8)

Tématické fráze:
co vařit z plecka, plecko, plecko recept, jak dlouho dusit plecko, recepty z plecka, plecko na paprice, co varit z plecka?, co vařit s plecka, recepty plecko, na co se pouziva plecko, co varit z plece, jak dlouho vařit plecko, jidlo z plecka, pokrmy z plecka, co vařit plecka, recepty.cz česnek, vařit z z plecka, k čem se používá plecko, co s plecka, musi davat cibule do rozpaleneho tuku

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, česnek sušený, česnek, kmín drcený, koriandr sušený, paprika sušená uzená, koření, sýr cottage, olej, ceres soft, bujón, voda, paprika sterilovaná

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu