Znojemská pečeně s rýží
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 019 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,52 g |
Tuky | 39,02 g |
Vláknina | 12,22 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Moje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 3 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 20 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno 21. 7. 2025 12:04:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pomazánka z cukety
ZboSy před 37 minutami
Kuřecí v rajčatové omáčce
koczkodanka před 48 minutami
Cuketová polévka s koprem, sýrem a smaženými vejci
zenikar před 1 hodinou
Špenátová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Papucel před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Lemur91 před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Lidusenkaf před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
kris_tynaa před 1 hodinou
Buchta s meruňkami
Dogys před 2 hodinami
Tématické fráze:
znojemská veprova pečeně,
vepřová pečeně s rýží,
znojemska pečeně,
znojemská vepřová pečeně s rýží,
znojemská vepřová pečeně recept,
znojemska pečeně z vepřového masa,
recept na znojemská pečeně vepřova,
vepřová znojemská pečeně,
vepřová pečeně s rýží recept,
recepty znojemská pečeně,
veprova pecene po znojemsku,
vepřová pečeně znojemska,
vepřová znojemská,
znojemská pečeně recept,
znojemská vepřová pečeně,
znojemská vepřová pečeně,
top recepty znojemska,
znojemská vepřová,
veprove kostky po znojemsku,
jak se vaří znojemska
Suroviny:
pečeně vepřová,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
olej,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
paprika sušená sladká,
masox hovězí,
okurky sterilované,
mouka hladká,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (18)
Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?
Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku
Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.
inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk
Mouku v omáčce bych vařila podstatně déle.