Koleno vepřové, vařené a pečené
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,47 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody.
Krok 2: Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.
Krok 3: Vychladlé koleno nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 stroužků česneku a 4 poloviny cibule.
Krok 4: Přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200 °C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.
Zveřejněno 31. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
Moje poznámka
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 32 minutami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 44 minutami
Snadný štrúdl
Ivace před 50 minutami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 55 minutami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 2 hodinami
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečené koleno,
vařené koleno,
vepřové koleno,
vepřové koleno recepty,
pomalu pecene veprove koleno,
recept na vynikající pečená kolena,
veprove koleno recept,
vařené koleno recept,
příprava vepřového kolena na pečení,
vepřové koleno pomalu pečené,
pečené vepřové koleno,
pečené koleno recept,
koleno recept,
marináda na vepřové koleno,
recept na vepřové koleno,
recepty veprove koleno,
marináda na pečené koleno,
recept na vařené koleno,
pomalu pečené koleno,
vepřové koleno pečené
Suroviny:
koleno vepřové,
voda,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
bobkový list,
česnek,
cibule,
omáčka chilli,
zázvor mletý,
pepř,
omáčka sojová,
česnek,
cibule
Komentáře (55)
Bylo to úžasný,stejnou marinádu dělám ka kuřecí křídla+ hodně šťávy z limety a trochu medu .
Naložit uvařit nechat do druhého dne, poté vyjmout a postupovat dále
můj řezník mi koleno pěklně vykostí,vše je pak rychlejší a chutě se do masa lépe dostanou,kost samozřejmě vařím i peču společně
EDIT:
dávám chilli omáčku se zrníčky-takovou tu průhlednou ...kuřecí na vepřové mi přišlo jako rouhání
Děkuji, K.