Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
Takhle skvělá omáčka láká svojí vůní a chutí po paprice a smetaně. Pro obměnu je v receptu použito vepřové maso, které je měkké dříve, než maso slepičí. Nejlépe se doplňuje s houskovým knedlíkem, ale ani s těstovinami neuděláte krok vedle.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 804 kJ / 1 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,78 g |
| Tuky | 60,91 g |
| Vláknina | 4,76 g |
| Cholesterol | 422 mg |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 33,01 g |
Postup přípravy
Pak jej osolíme, přidáme papriku a zalijeme vodou. Krok 3: Dusíme doměkka, poté maso vyndáme a udržujeme v teple. V mléce dobře rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do hrnce se šťávou. Krok 4: Zahuštěnou omáčku provaříme alespoň 15 minut, potom maso vrátíme zpět. Krok 5: Zakysanou smetanu přidáme do omáčky před dokončením a již nevaříme.
Zveřejněno 28. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQDr
Moje poznámka
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQDr
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček
Přidáno před 11 minutami
Šťavnatí švábi
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 22 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 23 minutami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 7 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 7 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 7 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 9 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 12 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec na paprice,
vepřové maso na paprice,
vepřové na paprice,
veprove platky na paprice,
vepřové na paprice recept,
vepřová kotleta na paprice,
plec na paprice,
vepřové plecko na paprice,
vepřové plátky se smetanou,
vepřové kotlety na paprice,
vepřová kýta na paprice,
vepřový plátek na paprice,
vepřová kýta na paprice se smetanou,
vepřová krkovice na paprice,
vepřové kostky na paprice,
vepřové maso se smetanou,
vepřové ragú se smetanou,
vepřový na paprice,
recept veprove na paprice,
kuře na paprice se smetanou
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sádlo,
smetana zakysaná,
mléko,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (27)
asi 1,5-2hod. Do výpeku přidám vody-podle toho kolik chci
omáčky,toto smíchám se zásmažkou připravenou z hladké mouky
a másla s trochou oleje,aby se máslo lépe rozpustilo,povařím
asi 10 min.přidám smetanu-množství podle chuti a je hotovo.
Zkuste a budete překvapeni jednoduchostí a zvláštností chutě.
díky