Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

Plátky vepřové krkovice podle našeho receptu mají opravdu silnou chuť po česneku. Rozmarýn jídlo jen lehoučce ovoní. V kombinaci s pivem, je to bezva "chlapské" jídlo. Ale nebojte, zachutná i dámám a dětem.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 262 kJ /
1 258 kcal
Bílkoviny35,44 g
Tuky32,50 g
Vláknina77,75 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy185,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek potřeme jedním prolisovaným stroužkem česneku. Plátky sbalíme do rolek a spíchneme jehlou (párátkem). Krok 2: V kastrolu si rozehřejeme tuk, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme jí do zlatova. Krok 3: Pak vložíme rolky, ze všech stran je opečeme do zatáhnutí (zešednutí) masa a podlijeme je horkým vývarem (vodou) - do 2 třetin výšky masa. Krok 4: Přidáme jeden stroužek česneku (nakrájený), lehce osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme do změknutí. Krok 5: Měkké rolky vyjmeme a uložíme do tepla.
Šťávu z masa vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme jí a zalijeme studeným vývarem (vodou) a pivem. Krok 6: Vše dobře prošleháme, přidáme snítku rozmarýnu, zbylý prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Pomalu prováříme 20 min. Krok 7: Šťávu jde také zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Pak šťávu přecedíme přes jemný cedník a necháme ještě asi 5 min pomalu provářet. Šťáva by nám měla během varu, pustit na povrch tuk (glanc). Krok 8: Šťávu dle potřeby dosolíme, vložíme do ní rolky zbavené jehel (párátek) a necháme je prohřát.
Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a špenát, nebo jen vařené brambory.

TIP: Připravte přílohový špenát na pánví

Zveřejněno 9. 11. 2010

Poznámka autorky mirca75

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZK0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZK0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Dobrý nápad, závitky vypadají moc dobře a určitě tak i chutnají. :-K

Vypadá to zajímavě... mám doma vykostěné kuřecí stehna, tak to udělám z nich. Jen tedy ten rozmarýn nemám... ale to neva, kuře s česnekem bude skvělé i bez rozmarýnu. :yes:

Mirca75 a Merylas, vše OK:yes: Včera jsem měla nějaký přecitlivělý den. :-)) Promiňte, o nic nejde. Vše OK.

+25:yes:za bezva dobrotu:-p:yes:a foto opět nádherné:-Ku tebe to Mirčo ani jinak nejde;-)viď:-)):yes:

jen tu pár dní člověk není, tak málem o tohle přijde :-O:-!:yes:+
Mirko, jako vždycky krásné a chutné....:-K

:-O:-O:-O Šmankote, Sodovko, co to tady čtu. Tebe si velmi vážím a vůbec mi nepřipadalo, že nějak kritizuješ nebo rýpeš, jen jsi prostě napsala, nad čím přemýšlíš a jak já, tak i Mirča jako autorka receptu jsme odpověděly;-) Já proto, že něco podobného dělám, zrovna jsem tady byla a ještě jsem použila usmívajícího se smajloše, protože mi to fakt cukalo koutkem jak jsi tak hezky popisovala, že už po čtvrté čteš recept a přemýšlíš nad ním:-)):-* Nevidím důvod, proč by se tady v komentářích nemohl někdo na něco zeptat, vždyť tady vaříme a předaváme si navzájem zkušenosti:-) Takže opravdu se nic neděje, jestli využíváš i mé recepty, tak jsem tomu opravdu moc ráda a těší mě to:-K A brzy budou Vánoce, tak bys mohla napsat Ježíškovi o foťák, jestli jsi teda byla hodná:-)):-*:-K

Sodovka:-) věř mi, že jsem ve Tvém komentáři nehledala ani kritiku, ani výtku:-O a že jsem Tvůj komentář nepochopila ve zlém:-K. A věřím, že ani Merylas;-). Jen jsem napsala odpověď na Tvou otázku. A věř, že nebyla myšlená ani uštěpačně, ani nazlobeně. Bylo by mi líto, kdyby jsi si myslela něco jiného:-K. Vím, že často reaguješ pod mými recepty a vždy si Tvého komentáře vážím:-K, tak jako komentářů ostatních Topáčků;-).

Mirca 75 a Merylas, asi jste mě pochopily špatně. Nebyla to ani kritika ani výtka. Napsala jsem jenom dotaz, protože jsem myslela, jestli Mirca nezapomněla v postupu na nějakou náplň. Nic víc, ani míň jsem nemyslela. Právě naopak. Masíčko na fotce je nádherné a doopravdy vypadá jak plněné. Ten odstín masa je spíš šťavnatost vnitřku závitku. Je mi smutno a velice mě mrzí, že právě Mirka a Merylas jsi můj komentář vysvětlily trochu jinak. Obě dvě máte velice dobré recepty a nádherné fotky. Patříte mezi kuchařinky u kterých je úspěch receptu dopředu zaručen. Merylas , Mirco 75, podle vašich receptů vařím, dost často k vaším receptům píšu kladné komentáře, posílám bodíky, jenomže každý foťák nemá.:-))

Kdepak byla paní autorová receptu včera v poledne:-?:-O, když já přemýšlela nad krkovičkou:-?, mirco, příště musíš přidat receptík dříve, ať se netrápím přemýšlením:-O, určitě tento recept chválím a brzy vyzkouším, je to :-p:yes::yes: bodíka posílám s :-)) a už mě jde i tiskárna, takže mám recept i papírový:-!:-))

:-O:yes::yes::-K

S česnekem masíčko máme rádi a ten nápad s tím rolováním :yes::yes::-p

Merylas:-) koukám, že máme stejné myšlenky i chutě:-8:-K.

Než jsem dopsala, tak Mirča reagovala;-)Miruš, rozumím Ti:-)):-*

Sodovko:-)) Může být přece nějaká změna tvaru, nemusí to být vždy jen počesnekované plátky;-)Na talíři někdy líp vypadá rolka než plátek a to maso je vevnitř víc ovoněné tím česnekem a opravdu jinak chutná plátek a jinak takový závitek. A já jsem ještě minule zapomněla napsat, že já ty moje smotky pak trochu sklepnu na plocho, takže to jsou spíš placky.

Vypada to nadherne! Jen se zakousnout :-p :yes:

Tématické fráze:
jak zahustit štávu k masu, plátky z krkovice recepty, česnekové rolky, jak zahustit štávu, vepřové závitky z krkovice a s česnekem, selské smotky, cím zahustit stavu pod maso, česnekové smotky, čím zahustit štávu z masa, závitky z krkovice, top recepty z krkovice, plátek počesnekované krkovičky recept, toprecept sz, závitek z krkovice, česnekový závitek, vepřová krkovices vůní česneku, stavu na maso, jak zahustit stavu z masa, recept- zavitek z krkovice, závitky z krkovice bez kosti

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř bílý, česnek, cibule, sádlo, vývar masový, pivo světlé, rozmarýn čerstvý, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu