Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 266 kJ / 2 215 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,48 g |
| Tuky | 179,07 g |
| Vláknina | 33,63 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 3,07 g |
| Sůl | 7,40 g |
| Sacharidy | 109,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme. Zalejeme vodou a varíme.
Krok 2: Slaninu pokrájame, dáme topiť na druhú lyžicu masti. Keď je dosť vytopená, pridáme druhú polovicu pokrájanej cibule a smažíme. Po chvíli pridáme múku, miešame a osmažíme. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do vriacej polievky.
Krok 3: Do polievky pretlačíme cesnak, pridáme majoránku, dobre prevaríme. Ak máme, vhodíme list zeleru alebo ligurčeka (libeček).
Zveřejněno 28. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Moje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 52 minutami
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 1 minutou
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 2 hodinami
Vánočka III
IvaBrabi před 3 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 3 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 13 hodinami
Tématické fráze:
slovenská polévka,
slovenske polévky,
oravska sajtlava,
polievka šajtlava,
šajtlavá polievka,
slovenské polievky,
polévka šajtlkava,
masité polévka recept,
polévka z hlávkového zelí recepty,
oravská šajtlava recept,
polévka šaljtlava,
slovenske polévka,
slovenska kapustova polevka,
polievka na slovensku,
slovenská šaitlava,
oravská polévka recept,
recept oravska sajtlava,
slovenske polievky kapustová,
polévka sajltava,
cajtlava
Suroviny:
zelí hlávkové,
brambory,
zelenina kořenová,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
voda,
Komentáře (21)
No, překladač vám dává za pravdu...
...ale doposud jsem si myslel, že čierné korenie je jednoslovně pepř
cecilka, aj ja mám korene na horniakoch.
Takže taková vyšperkovaná chábovica, však