Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 714 kJ / 649 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,43 g |
| Tuky | 35,45 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 141 mg |
| Sodík | 789 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 10,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata.
Krok 2: Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa. Maso pak zalijeme vývarem, jen tak, aby bylo ponořené a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
Krok 3: Pak k masu přisypeme na slabé hranolky pokrájený očištěný celer a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou podle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova.
Krok 4: Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...
Krok 6: Pokud máme pěkné plátky masa a je nám líto je pokrájet, můžeme je samozřejmě ponechat vcelku a nedělat nudličky.
Zveřejněno 17. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso s celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0zW
Moje poznámka
Vepřové maso s celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0zW
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 2 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 4 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 4 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 5 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 5 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 5 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 6 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso na celeru,
veprove na celeru,
maso na celeru,
vepřové maso recepty,
maso s celerem,
vepřove s celerem,
recepty z vepřového masa,
recepty na vepřové s celerem,
vepřové maso,
vepřové nudličky s celerem,
kýta vepřové maso recepty,
vepřové maso v celeru,
celer recepty,
recepty z celeru,
veprove na cerelu,
maso z celerem,
recepty z vepřové kýty,
veprove maso, mrkev, celer, ryze,
vepřového maso na celeru,
veprove maso v z celeru
Suroviny:
maso vepřové,
celer,
špek uzený,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
vývar masový,
jíška
Komentáře (8)
Pavel Havlíček: ...do ingrediencí jsem dal obě varianty, protože si myslím, že recept má sloužit i jako inspirace a né vždy se musí nutně dodržet to či ono ...ať si každý vybere, co je mu milejší
nerad bych , aby vyznělo jako poučováni, ale add.1 správný název je záklechtka. Je to mouka rozpuštěná ve vodě.
Zásmažka jinak tedy jíška je usmažená mouka vetšinou s máslem... v chuti je to tedy dost podstatný rozdíl. Pro záklechtku mluví poze, že je to kaloricky dietnější. Hezký den.