Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 725 kJ / 412 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,93 g |
| Tuky | 16,23 g |
| Vláknina | 7,63 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,21 g |
| Sacharidy | 14,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon rozkrájíme na kousky, odstraníme semena a oloupeme ho.
Vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody, lehce osolíme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. Pak zbylou vodu scedíme a patizon necháme zchladnout.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžičce oleje ji osmahneme dozlatova. Krok 2: Pak z každého kousku v dlaních vymáčkneme vodu a spolu s uzeným masem umeleme na masovém mlýnku.
K umleté směsi přidáme vejce, osmaženou cibuli, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se vzniklá hmota nerozpadala (dala jsem asi 6 lžic). Krok 3: Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme je v rozehřátém oleji.
Vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody, lehce osolíme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. Pak zbylou vodu scedíme a patizon necháme zchladnout.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžičce oleje ji osmahneme dozlatova. Krok 2: Pak z každého kousku v dlaních vymáčkneme vodu a spolu s uzeným masem umeleme na masovém mlýnku.
K umleté směsi přidáme vejce, osmaženou cibuli, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se vzniklá hmota nerozpadala (dala jsem asi 6 lžic). Krok 3: Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme je v rozehřátém oleji.
Zveřejněno 23. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátky z patizonu a uzeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzwQ
Moje poznámka
Karbanátky z patizonu a uzeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzwQ
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 29 minutami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 41 minutami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 1 hodinou
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 2 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 2 hodinami
Třená buchta
Martina Veveruska před 2 hodinami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty z patizonů,
patizon recepty,
uzené maso recepty,
uzene maso karbanátky,
recept z patizonu,
patizon s uzeným masem,
patizony recepty
Suroviny:
patizon,
maso uzené,
cibule,
cibulka jarní,
česnek,
vejce,
strouhanka,
sůl,
pepř,
majoránka,
olej
Komentáře (3)