Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní brambory s česnekem a kuřecími játry

Jídla z jednoho pekáčku mají své kouzlo. Málo nádobí, obvykle rychlá a snadná příprava a famózní výsledný efekt na talíři. Po necelé hodince přípravy stačí jen pokrm doplnit tatarskou omáčkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 067 kJ /
1 450 kcal
Bílkoviny78,46 g
Tuky80,58 g
Vláknina13,94 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 318 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy96,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je na 5 minut vařit do osolené vody. Krok 2: Kuřecí játra očistíme, zprudka opečeme na oleji a dáme zatím stranou. Prolisujeme nebo utřeme česnek. Krok 3: Do misky nalijeme olej, ve kterém rozmícháme majoránku, oregano, obě papriky, prolisovaný česnek a pepř a sůl. Krok 4: Brambory i játra vložíme do pekáčku a na povrch nalijeme kořenící směs. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut.
Během pečení alespoň 2x promícháme. Krok 5: Podáváme s tatarskou omáčkou.

TIP: Jak připravit domácí tatarskou omáčku

Zveřejněno 13. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMNB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMNB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

játra byla dnes k obědu a byla skvělá. Brzy budu opakovat

Moc dobré <3
V troubě jsem, ale pekla jen 20 minut na 180 st. a horkovzduch.

Výborný recept. Vařím už podruhé. Dnes z dvojité dávky, je toho plný pekáč. Syn pravil, že ty brambory jsou jako americké. Už se těší. Přidávám recept mezi naše rodinné. ????????????

Jani, játra miluji na jakýkoliv způsob (my u nás říkáme - dáš si játru?). Jídla z jednoho hrnce (nebo pekáče) mi nevadí, otec tomu říkal eintopf. Minimálně se ušetří nádobí. ;-):-K<3

Přes týden jsem hledala co uvařím nového o víkendu, tak jsem opět hledala u Vás Jani a zase jste nezklamala !!!Rychlé ,jednoduché a výborné! :-K Děkuji....<3

caarrodejka: Já děkuji za vyzkoušení :-K

Chutnalo. Děkuji za recept. :-K

Prpcek: Já děkuji za vyzkoušení :-)

Bude to dobré evidentne...:yes:

Už to není v nejnovějších , skoro jsem si myslela, že to nenajdu a dneska budu mít hlad. :-(( Dnes budou na obídek:yes:

Jana Dorazinová-Remková: Chutnalo samozřejmě ! Posypala jsem pórkem ze zahrady a trošičku i pažitkou. Dala jsem k tomu domácí kvašené okurky a <3 a výborné.

Lenunka: Lenunko v Bratislavě není po něm ani vidu a ani slechu!

Mňaam<3 Jani, to by mi chutnalo, díky za inspiraci!:-*:yes:

Danca: Děkuji, mi to taky moc chutnalo;-). Mám ráda takové rychlé recepty :-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
pečené brambory s kuřecími játry, pečené brambory s játry, pečeně brambory s kuřecím jatry, brambory s kurecimi jatry, játra k pečeným brambory, játra v troubě pečené s brambory, brambory čína recept, játra pórek a brambory, eintopf s játry, pecene brambory s kurecim masem a jatry, játra s brambory, pikantní játra recept, pikantní kureci játra na bramborach, česnekově brambory a kuřecí játra, brambory na česneku s s jatry, pikantní kuřecí játra na zelenině s brambory, brambory s kuřecím jatry, pikantni brambory s kureci jatrou, bramboráky s kuřecí mi jatry, pečené brambory s česnekem a játry

Suroviny:
játra kuřecí, brambory, olej, česnek, majoránka, koření oregáno, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu