Řeznický zabijačkový guláš
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je guláš vynikající.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 100 kJ / 2 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,68 g |
Tuky | 156,02 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 14,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinku očistíme, nakrájíme, spaříme a propláchneme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso a vnitřnosti nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli do hněda.
Krok 4: Maso a vnitřnosti vložíme do pekáče. Osolíme, přidáme koření a osmahnutou cibulku, promícháme, podlijeme asi 200 ml vody.
Krok 5: Pečeme při teplotě 200 °C 2 hodiny. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem, je-li potřeba.
Krok 6: Po 1,5 hodiny přidáme do pekáče rozdrobený krajíc chleba bez kůrky. Zamícháme a troubu ztlumíme na 170 °C.
Krok 7: Maso se musí pomalu rozpadat, pak je hotovo. V pekáči by mělo zůstat jen trochu sosu a tuk z masa.
Krok 8: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 22. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řeznický zabijačkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MlJ
Moje poznámka
Řeznický zabijačkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MlJ
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 18 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 21 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 7 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 10 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 11 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 12 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 13 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 13 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 14 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 15 hodinami
Tématické fráze:
zabijačkový guláš,
zabijačkový guláš bez papriky,
zabijačkový guláš recept,
recept na zabijačkový gulaš,
zabijeckovy gulasv pekaci,
klasický zabíjačkový guláš,
řeznicky gulas,
zabijackovy gulas zeli,
zabijacka recepty,
zabijačkový guláš z trouby,
zabijackoveho gulase,
jak se dělá zabiječkový guláš recept,
recepty zabíjačkový guláš recept,
zabijačkový pekáč recept,
zabijačkové recepty,
zabijeckový guláš z pekáče,
zabijackovy gulas podle řeznika recept,
cibuli osmahneme na sádle do hněda,
zabijačkový pečení chleba,
zabijackovy gulas videorecept
Suroviny:
plecko,
bůček,
játra vepřová,
ledvinky vepřové,
cibule,
sádlo,
chléb,
bobkový list,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
vývar masový
Komentáře (9)
No, je více způsobů na přípravu gulášového základu; dokonce i restování masa s cibulí, že
Povězte mi ale, z jakého důvodu maso před dušením restujete?
Jinak tenhle zabijačkový guláš vypadá dobře