Řeznický zabijačkový guláš
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je guláš vynikající.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 100 kJ / 2 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,68 g |
Tuky | 156,02 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 14,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinku očistíme, nakrájíme, spaříme a propláchneme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso a vnitřnosti nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli do hněda.
Krok 4: Maso a vnitřnosti vložíme do pekáče. Osolíme, přidáme koření a osmahnutou cibulku, promícháme, podlijeme asi 200 ml vody.
Krok 5: Pečeme při teplotě 200 °C 2 hodiny. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem, je-li potřeba.
Krok 6: Po 1,5 hodiny přidáme do pekáče rozdrobený krajíc chleba bez kůrky. Zamícháme a troubu ztlumíme na 170 °C.
Krok 7: Maso se musí pomalu rozpadat, pak je hotovo. V pekáči by mělo zůstat jen trochu sosu a tuk z masa.
Krok 8: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 22. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řeznický zabijačkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MlJ
Moje poznámka
Řeznický zabijačkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MlJ
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 48 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 51 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 1 hodinou
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
zabijačkový guláš,
zabijačkový guláš bez papriky,
zabijačkový guláš recept,
recept na zabijačkový gulaš,
zabijeckovy gulasv pekaci,
klasický zabíjačkový guláš,
řeznicky gulas,
zabijackovy gulas zeli,
zabijacka recepty,
zabijačkový guláš z trouby,
zabijackoveho gulase,
jak se dělá zabiječkový guláš recept,
recepty zabíjačkový guláš recept,
zabijačkový pekáč recept,
zabijačkové recepty,
zabijeckový guláš z pekáče,
zabijackovy gulas podle řeznika recept,
cibuli osmahneme na sádle do hněda,
zabijačkový pečení chleba,
zabijackovy gulas videorecept
Suroviny:
plecko,
bůček,
játra vepřová,
ledvinky vepřové,
cibule,
sádlo,
chléb,
bobkový list,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
vývar masový
Komentáře (8)
No, je více způsobů na přípravu gulášového základu; dokonce i restování masa s cibulí, že
Povězte mi ale, z jakého důvodu maso před dušením restujete?
Jinak tenhle zabijačkový guláš vypadá dobře