Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 876 kJ / 6 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 295,04 g |
| Tuky | 594,64 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 920 mg |
| Sodík | 11,20 g |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek prolisujeme, přidáme sůl a dobře promícháme.
Maso umyjeme, osušíme a ze všech stran pořádně a stejnoměrně potřeme směsí. Dáme do nádoby, aby nebylo kolem masa příliš místa, spíše na těsno. Přikryjeme namočeným a vyždímaným plátnem, zatížíme a dáme do lednice. Necháme tak 2-3 týdny. Je to individuální. Krok 2: Po uplynulé době maso pořádně opláchneme, osušíme, kůži nařízneme po 2 cm do kříže, opepříme a už jen lehce osolíme. Krok 3: Dno pomalého hrnce vytřeme olejem, dáme nakrájenou cibuli na kolečka, nasekaný česnek,
snítku rozmarýnu, na to maso a pomalíme na LOW 7 hodin. Krok 4: Po této době přendáme maso do pekáče, i se šťávou a pečeme na 160°C za občasného polívání masa výpekem, dokud nemá krásně zlatou barvu. Krok 5: Hotové necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na plátky a servírujeme zdobené zeleninou a libovolnou bramborovou přílohou.
Já volila máslové brambory s pažitkou.
Maso umyjeme, osušíme a ze všech stran pořádně a stejnoměrně potřeme směsí. Dáme do nádoby, aby nebylo kolem masa příliš místa, spíše na těsno. Přikryjeme namočeným a vyždímaným plátnem, zatížíme a dáme do lednice. Necháme tak 2-3 týdny. Je to individuální. Krok 2: Po uplynulé době maso pořádně opláchneme, osušíme, kůži nařízneme po 2 cm do kříže, opepříme a už jen lehce osolíme. Krok 3: Dno pomalého hrnce vytřeme olejem, dáme nakrájenou cibuli na kolečka, nasekaný česnek,
snítku rozmarýnu, na to maso a pomalíme na LOW 7 hodin. Krok 4: Po této době přendáme maso do pekáče, i se šťávou a pečeme na 160°C za občasného polívání masa výpekem, dokud nemá krásně zlatou barvu. Krok 5: Hotové necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na plátky a servírujeme zdobené zeleninou a libovolnou bramborovou přílohou.
Já volila máslové brambory s pažitkou.
Zveřejněno 30. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzYG
Moje poznámka
Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzYG
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 2 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 3 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 3 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 4 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 4 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 5 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 5 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 7 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček v pomalém hrnci,
nalozený bůček s česnekem,
pečený buček z pomalého hrnce,
pečení bůček naložený v láku,
recepty pečený buček,
naložený vepřový bůček pečený,
naložený bůček v soli,
naložený plněný bůček,
bůček pečený v pomalém hrnci,
bůček recepty,
naložený česnek,
karamelizovany pečený bůček,
bůcek recept,
dokonalý naložený vepřový pečený bůček,
pečeny buček bez poklice,
pečený bůček pomalý hrnec,
vietnamský naložený česnek recepty,
dokonalý pečený bucek,
naložení bůčku na na pečení,
pečený bůček v ph
Suroviny:
bůček,
rychlosůl,
česnek,
cibule,
česnek,
olej,
sůl,
pepř,
rozmarýn,
zelenina
Komentáře (12)
Je to vážně mňamka, 2kg bůčku zmizelo jak nic. (Původně jsem měla v plánu, že bude dnes na večeři a zbyde i na zítra na oběd.)
Jen by mě zajímalo, i když to bylo výborné, vážně vám bůček chutná jako uzený? Přišlo mi to jako vynikající pečený bůček, ale uzený přece jenom chutná trochu jinak.
Každopádně to bylo moje první "uzení" v PH, takže se mohla stát někde v postupu chyba. :) Rozhodně jsem v PH "neudila" naposledy! :)