Domácí chléb bez hnětení
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 748 kJ / 7 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,75 g |
Tuky | 32,75 g |
Vláknina | 87,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,84 g |
Sůl | 32,00 g |
Sacharidy | 1 448,20 g |
Postup přípravy
Přidáme vodu a ocet. Krok 2: Suroviny promícháme, aby vzniklo řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin. Potom těsto v míse obrátíme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Krok 3: Zatím rozpálíme troubu na 230 °C a vložíme do ní prázdný kastrol (litinový nebo silný nerez či smalt, průměru asi 21-23 cm a suchý!). Hrnec necháme rozpálit cca 30 minut. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem. Krok 4: Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 °C 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 °C. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíme dodržet těch 30 minut rozpálení suchého kastrolu.
Zveřejněno 28. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chléb bez hnětení
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8PJ
Moje poznámka
Domácí chléb bez hnětení
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8PJ
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 13 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 14 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 5 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 7 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 8 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 8 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 8 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 8 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 8 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 11 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 11 hodinami
Tématické fráze:
chléba bez hnětení,
chleb bez hneteni,
domácí chléb,
chleba bez hnětení recept,
domací chléba,
recept na chleba bez hnětení,
chleba bez hnětení video,
domaci chleb recept,
domácí chléb za 12 kč,
pečení chleba bez hnětení,
recept na chleba,
chléb bez hnětení pečený v kastrolu,
nejlepší recept na domácí chléb,
chléb pečený v kastrolu,
nejlepší domácí chléb,
recept na domácí chleba,
recept na domácí chléb,
nejlepší domácí chleba,
domácí chleba recept,
chléb z pekáčku
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
droždí sušené,
ocet,
voda,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mouka žitná,
sůl,
droždí sušené,
ocet,
voda
Komentáře (524)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Soudě podle vlastních úspěchů při pečení, tak toto je opravdu blbuvzdorný rcp, tedy až na tu pitomost s roztápěním pece bez vloženého pekáče, že
Kynutí je m.j. odvislé od teploty a času; vykyne i ve studené komoře, ale trvá to déle. Když mě žene čas, tak dám těsto do tepla a třeba mu i trošku přitopím
No a vaši antididakticky pojatou snahu stran kynutých těst nelze hodnotit jinak, než jako chvályhodnou, že