Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 526 kJ /
1 321 kcal
Bílkoviny145,97 g
Tuky78,17 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,50 g
Sacharidy8,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixérem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě až tři hodiny. Krok 2: Oba druhy sýru nakrájíme na drobné kostičky. Přimícháme do masa a případně dochutíme. Tvoříme ploché řízky, uprostřed trochu tenčí. Smažením se vyrovnají. Krok 3: Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Krok 4: Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

TIP: Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit různé druhy kaše

Zveřejněno 1. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p5rV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p5rV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak rodinka je po skvělém obědě, leží, skučí, že se přenesli, ale že to nešlo nesníst vše, protože to bylo ,, COOL,, prostě výborné ;-) :yes:

Mahonny: Děkuji moc..:-K

Uvařeno, sice trochu jinak, ale reakce rodiny = 2. dcer a manželky maximální spokojenost ;-) :yes:

Mňam, jdu udělat rodině pozdní oběd. Super
:-K :yes:

Dobrý den, Zdenku,
moc děkuji za odpověď a hlavně rady :-D už se těším na tu dobrotu :yes:

zdenka.s: Není zač děkovat.Když můžu a mám o čem,tak se RÁD o zkušenost podělím.
Dej(te) vědět,jak to dopadlo.
Dobrou chuť :yes::-)

mika59: masíčko nám moc chutná :yes: tak mě napadlo ,jestli by šlo udělal šišku a upéct jako sekanou ? děkuji :-K

zdenka.s: Dobrý den.
Jde to a zkusil jsem na vlastní hu..(tedy ústa).Jen jsem šišku zabalil do alobalu,dal péct v uzavřeném pekáči asi 45 min.na 180 °C,odkryl,oddělal alobal a dopékal na kůrčičku.Šťáva se udržela.Popř.potírám po odkrytí alobalu rozšlehaným vajíčkem.
Zdenek.;-)

Dnes byly opět k obědu ,moc dobré :-K:yes:

Řízky byly dnes k obědu ,šťavnaté, pŕitom nenasáklé olejem.No,pochutnali jsme si.
Dala jsem jen goudu ,muž Hermelín nejí .
Rozhodně nebyly naposled .Pro mě je mika59 jistotou, která nezklame :-K

Opravdu ,,POVEDENÁ dobrota",chutná,šťavnatá.Lepší než námi oblíbený ,,holanďan".:yes:;-)

To je takový hooodně luxusní a skoro dietní :-8 "holanďan" marně se snažím si kousek vydloubnout z monitoru svého laptopu:yes:

Eja57: :-D Děkuji..;-)

Dnes vyzkoušeno :yes::-K:-K

Koubkova: Děkuji za vyzkoušení..;-) mám radost, že chutnalo..díky..:-K:-K

Jdu do toho,vytrhli jste mě trn z paty.V.plec mám,ale nemohl jsem se rozhodnout na co maso použiji.Ale dám k tomu šťouch.brambory.
DÍKY :yes:

Zdenek z Police: Teď už jen doufám, že bude chutnat...;-)

Tak přesně takhle (ale jen s tvrdým sýrem) ten řízek dělají u nás v jedné restauraci a občas si na něj dojdu. Zrovna dneska jsme na to s neteřkou vzpomínaly a měla jsem docela chuť si ho udělat.:yes:

"Ponorným mixerem vyšleháme..."
Ponorný mixer, zvaný též "tyčák" znám a mám už několikátý :yes:
Když ho ale pověřím, že aby zpracoval dohladka půl kila mletého masa a POUZE půl kelímku smetany, tak ve směsi akorát dělá otvory podle svého průměru a v podstatě pracuje pouze jako jakési kulaté šťouchadlo s motorem, v tomto případě takřka zbytečným...:-O
No, asi máte výkonnější udělátko, že ;-)

casino: Nedělám to poprvé a nemám s tím problém, vždy se mi maso dobře rozmělní..

To musí být dobrota:yes:

Tématické fráze:
slehany mlety řízek, dietní sekany vepřový rizek, slehane rizky, vepřový řízek se sýrem, syrove veprove rizky, pečené vepřové řízky se smetanou, řízek z mletého kuřecího se se sýrem a se smetanou, šlehaný řízek s mletého masa, holandsky vepřový řízek, řízek z mletého masa se sýrem, řízky se sýrem z mletého vepřového masa, vepřové řízky se strouhanym se syrem, maso obalíme ve vejci se smetenou a sýrem, jak udělat šťavnatý mletý řízek, veprovy rizek ze sýrem, pečené rizky se smetanou a sýrem, mleté řízky na smetaně, co udělat z tvrdým řízkem, slehany brambory, šťavnatý mletý řízek ze se se sýrem

Suroviny:
plec vepřová, smetana, sýr hermelín, sýr gouda, sůl, pepř, paprika sušená pálivá, petrželka, mouka, vejce, strouhanka, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu