Cukrářské jablečné řezy
Nevíte si rady se zásobou jablek? V tom případě vyzkoušejte osvědčený recept na skvělé jablečné řezy. Jsou jednoduché na přípravu, křehké, vláčné a mile starosvětské. Jedno úskalí však přece jen mají – není snadné je ubránit před rodinou.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti přibližně 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 744 kJ / 3 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,76 g |
| Tuky | 164,36 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 266 mg |
| Sodík | 977 mg |
| Sůl | 3,04 g |
| Sacharidy | 381,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku s kypřicím práškem prosejeme do misky. Přidáme nakrájenou Heru, citronovou kůru a šťávu, vejce, mléko, cukr a sůl. Rychle vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme ho v chladu 30 minut odpočinout.
Krok 2: Plech vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Jablka omyjeme a nastrouháme nahrubo. Dle chuti k jablkům přidáme nasekané ořechy a rozinky.
Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme dva pláty o velikosti plechu.
Krok 5: První plát dáme na vymazaný plech a na něj rozprostřeme nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí a cukrem podle kyselosti jablek.
Krok 6: Překryjeme druhou vyválenou plackou a dobře z boků zamačkáme a utěsníme spoje těst (jablka by jinak tekla). Párkrát propíchneme špejlí, aby mohla během pečení unikat pára.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 40 minut do růžova, podle trouby.
Krok 8: Ještě horké potřeme máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 20. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukrářské jablečné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nODE
Moje poznámka
Cukrářské jablečné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nODE
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 15 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 28 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 31 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 36 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 1 hodinou
Tématické fráze:
jablečné řezy,
nejlepší jablečné řezy,
jablečný řez,
jablečné recepty,
nejlepší jablečné recepty,
rychlé jablečné řezy,
rezy s jablky,
cukrářské jablkové řezy,
cukrářský jablečný koláč,
jablečné moučníky,
jablečné řezy s ořechy,
jablečné řezy na plech,
cukrářské kvasnice,
cukrářský štrůdl,
cukrarske recepty,
recept na jablečné řezy,
jablecne rezy recept,
jablečný řezy,
řezy z cukrářských kvasnic,
jablečné řezy s jablky
Suroviny:
mouka polohrubá,
tuk hera,
mléko,
cukr krupice,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
kůra citronová,
šťáva citronová,
sůl,
jablko,
rozinky,
ořechy,
skořice mletá,
cukr krystal,
cukr moučkový,
tuk,
máslo
Komentáře (76)
Stojí psáno: 8 lžic vlažného mléka
takže tuk rozpustit, či nechat povolit.
Podobná těsta dělám ze studených surovin.
troubě, ale už jsem jej dělala vícekrát a vždy je super
Malá poznámka k vyhledávači: je pod ním JASNĚ napsáno - zadávat jen KOŘEN SLOVA. Zatrhnu i suroviny a pokud zadám jabl kol, nebo jabl Her práš peč - např. hlavní suroviny, tak vyjede pár receptů a z nich mohu porovnávat. To jsou ty pravidla - paní Meszarosovaboly, a není to nic složitého, chce to jen číst.
Nikde není napsáno, vyhledávejte podle celého názvu...
myslím, že striktní pravidla pro název vymyslet nejde a každý recept je svým způsobem originál