Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené zelí s křenem i na zimu

Červené zelí s křenem, naložené na zimu rádi vyložíte na talíř k nějakému skvělému masitému jídlu. Křupavé a pikantní zelí vás svou chutí nadchne. Spotřebujete ho určitě víc, než myslíte. Připravte ho proto dostatek, bude mizet rychlostí blesku!

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 048 kJ /
6 226 kcal
Bílkoviny75,60 g
Tuky210,96 g
Vláknina134,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,64 g
Sůl0,00 g
Sacharidy946,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jemně nakrouháme zelí, drobně pokrájíme cibuli. Smícháme dohromady. Ostatní přísady důkladně smícháme a necháme asi 2 hodiny odležet, aby zelenina pustila dost šťávy. Krok 2: Pak napěchujeme do skleniček, část dáme do lednice pro přímou spotřebu, část sterilujeme asi 20 minut při 80 °C. Krok 3: Množství křenu je variabilní, pokud není křen dost ostrý, tak ho musíme dát více. Zjistíme ochutnáním promíchané krouhanice.

TIP: Jak zachovat barvu červeného zelí

Zveřejněno 8. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3o7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3o7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

hosta: Já se letos na to zelí, červené i bílé chystám, tak jestli mi to vyjde a budu fit, tak to udělám a zkusím, jak navrhuješ.;-)Chci zkusit i to marinované na salát (s tím pyrosiřičitanem), to jsem ještě nikdy nedělala.:-8 Tak pokud mi to vyjde a udělám, přidám i fotky. :-D Přeju samé pohodové dny!:yes::-K:-K

MamlajdaD: No snad máš třeba trošku chladnější komoru, špajz - stačí tak do 20 st., fakt jsem nikdy nesterilizovala. Zkus takto - pokud budeš krouhat a nakládat - nechat třeba dvě tři menší sklínky a uvidíš sama

hosta: Dík za komentář! No já jsem to zatím nikdy nesterilizovala, ono se to brzy snědlo, a dělávala jsem to až později, na konci podzimu a to bylo ještě v baráčku, tam jsem to nemusela ani mít v lednici. Ale v paneláku, když je tam ten cukr, tak nevím, jestli by to nezačalo kvasit. Myslíš, že ne?:-? (Doma se mi občas smějí a říkají mi "paní opatrná", ale já fakt raději vše na jistotu.);-):-D:-D:-D

Znám z bílého zelí, křenu dvě sklenky a hlavně - nikdy jsem nesterilizovala, není to nutné, Deko to zajistí:-)

Tématické fráze:
červené zelí s křenem, sterilizované červené zelí s s křenem, cervene zeli cibuli a s křenem, sterilizované červené zelí s křenem, sterilizované zelí s křenem, křen na na zimu, sterilizovane červene se zelim, sterilizovane červene se zelim

Suroviny:
zelí červené, cibule, cukr krystal, olej, ocet, křen strouhaný, deko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu