Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční rybí polévka Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXDX
Moje poznámka
Vánoční rybí polévka Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXDX
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 2 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 6 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 18 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 2 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 3 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 4 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 4 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 6 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 6 hodinami
Tématické fráze:
hořká rybí polévka,
rybí polévka podle štěpničky,
polévka z ryby hlavy,
vanoční rybí polévka,
babicovy dobroty – rybí polévka,
vanoční polevka,
rybí žábry,
rybí polévka štěpnička,
rybí polévka vanocní,
rybi polevka zabry,
co se dává do rybí polévky,
rybí polévka,
rybí polévka z kapra podle štěpničky,
rybí polévka od štěpničky,
vánoční rybí polévka video,
vánoční rybí polévka recept,
vánoční rybí polévka z kapra video,
žábry u kapra,
nejlepší rybí polevka,
hořká polévka
Suroviny:
hlava rybí,
vnitřnosti rybí,
mrkev,
celer,
petržel,
hrách,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
houska,
máslo
Komentáře (29)
Na tu rybí hlavu moc pyšný nejsem, ale koukám, že jste to přežili aniž byste mě kamenovali
Snad spolknete i následující:
Netvrdím, že vývar (v tomto případě rybí vývar) je grund, ale pořádný vývar je lepší než cosi z jedné kapří hlavičky, tří ploutviček a jednoho ocásku
Obyčejně domů dovleču dva živoucí kousky (a ke každému přikoupím 2 kapří hlavy). Po uspání gumovou paličkou je nožem do žaber vykrvím. Pak je vyvrhnu. Žluč vyhodím. Tedy vyhodím POUZE žluč a vnitřní sádlo, je-li jaké přítomno. Jednoho kapříka nasekám i s "kožuchem" na podkovy, druhého stáhnu (to pro ty, kteří neradi řízky s kůží), skrojím filety, překrojím ypsilonky a maso nakrájím na porce.
A ten vývar?
Zkontroluji barvu žaber (rudé jsou OK), vše poctivě vyperu a dám VŠE (vč. stažené kůže) vařit do studené vody vč. skeletu po filetování; přidám trochu divokého koření a pár cibulí ve slupce.
No vida, už pár minut je tu Štědrý den...
Pozn. Ctěné Casino mi k mému receptu na štědrovečerní rybí polévku na Labužníku přidalo dost dobrou fotku, směju se ještě teď když ji vidím...ale bez souhlasu autora nelze...