Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 90 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,84 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
V den přípravy vyndáme s předstihem maso z lednice, aby při obalování mělo pokojovou teplotu. Osolíme ho, necháme chvíli odpočinout a pak ho klasicky obalíme.
Do pánve dáme lžíci dobrého sádla, olej, necháme rozehřát a řízky smažíme. Smažím zprudka, jen do barvy, pak dodělávám v troubě.
Zveřejněno 10. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3JV
Moje poznámka
Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3JV
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 9 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 21 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pivovarská bašta
oopicka před 23 minutami
Bratislavská buchta
Wikki před 1 hodinou
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 2 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 2 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 3 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 5 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 5 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 6 hodinami
Terezčiny ořechové muffinky
Drauska před 6 hodinami
Tématické fráze:
bramborový salát s těstovinami,
bramborový salát s rizkem cena,
řízky jinak,
bramborový salát a řízek bez masa,
tenderizér - nahradí paličku?,
bramborový salát jinak,
recept salat a rizky
Suroviny:
brambory,
mrkev,
šunka,
slanina,
směs zeleninová,
hořčice,
česnek,
těstoviny,
pepř bílý,
pažitka,
kotleta,
řízky stehenní,
olej,
sůl,
strouhanka,
vejce,
sádlo
Komentáře (12)
jsem si pořídil před časem...
zkoušel jsem ho zatím 6x, vedle naklepaného masa z jednoho kusu vepřového
z masa byly odřezané stejně silné plátky (filé, krkovice, ořech)
vždy jeden kus perforovaný tenderizérem, druhý kus naklepaný paličkou
po osolení obě porce obaleny v trojobalu
řízky byly smaženy společně do růžova, naklepaný stačilo smažit vždy kratší dobu
tenderizerovaný 1x pustil šťávu (prskalo to při smažení)
obě porce byly stejně šťavnaté
pominuli, že naklepaný řízek byl VĚTŠÍ
Občas dělám krávoviny