Kandovaná pomerančová kůra
Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma chemicky neošetřené citrusy, byla by opravdu škoda voňavou kůru likvidovat bez užitku a nezkusit ji zpracovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 347 kJ / 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,00 g |
Postup přípravy
Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla kůra těsně pod hladinou.. Krok 4: Znovu zahřejeme a vaříme do té doby než kůra nabyde sklovitý vzhled, zhruba půl hodiny a až se vyvaří voda.
Po vychladnutí necháme (optimálně do druhého dne) zaschnout. Krok 5: Uložíme do vzduchotěsné nádoby do chladu. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.
Zveřejněno 14. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandovaná pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmQ8
Moje poznámka
Kandovaná pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmQ8
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 3 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 9 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 1 hodinou
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 2 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 2 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 3 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 3 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 4 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 6 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 6 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 9 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
pomerančová kůra,
kandovaná kůra,
recept na kandovanou pomerancovou kuru,
pomerančová kůra v cukru,
kandovaná kůra recept,
pomerančová kůra recept,
jak kandovat pomerančovou kuru,
pomerančová kůra v čokoládě recept,
nakládaná pomerančová kůra,
kura z pomerance,
domácí kandovaná kůra,
výroba kandované kůry,
domácí pomerančová kůra,
kandovaná kúra z pomela,
jak udelat kandovanou pomerancovou kuru,
recept na pomerančovou kůru,
recept na kandovanou kůru,
kandování kůry,
recept na kandováné ovoce,
kura z pomerancu
Suroviny:
pomeranče,
voda,
cukr krystal
Komentáře (73)