Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová polévka s kokosem a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vylizanytalir vylizanytalir

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 233 kJ /
534 kcal
Bílkoviny8,67 g
Tuky47,33 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 177 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy15,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpálíme kokosový olej a osmažíme na něm cibuli, bobkový list, pepř, zázvor a chilli papričku. Krok 2: Jakmile cibule zesklovatí, přidáme mrkev a restujeme, dokud není cibule opravdu hodně zlatá, na hraně, že není už už skoro spálená. Krok 3: Zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a na mírném plameni necháme dusit zhruba 20 minut. Krok 4: Sundáme ze sporáku, vyndáme bobkový list a pepř a ponorným mixérem rozmixujeme do jemného krému. Krok 5: Vrátíme na sporák a vmícháme kokosové mléko. Dochutíme solí a pepřem, pomerančovou šťávou a ještě jednou necháme projít varem. Krok 6: Servírujeme s čerstvým koriandrem, posypané černým sezamem.

Zveřejněno 17. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti. Inspirace nejenom pro "bezlebkace," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGA0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGA0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vyzkoušeno již několikrát, je skvělá, chutnala i dětem, i když je trošku pikantní. Nejlepší byla návštěva, která vešla do dveří se slovy: já zázvor nemusím, případě ho vůbec nejím... nakonec na hostitelku ani nezbylo.... :-) Jen nedávám tolik kokosového mléka, dala jsem půlku plechovky a bylo to OK. Rozhodně doporučuji.

Tématické fráze:
mrkvovo kokosova polevka, mrkvová polévka se zázvorem, mrkvová polévka, mrkvova s kokosem, mrkvová plévka s kokosem, recepty se zázvorem, kokosovo mrkvova polevka se zazvorem recepty cz, mrkvová polévka se zazvorem a kokosové mléko, mrkvovo kokosová polévka s koriandrem, polévky s kokosem, kokosovou mrkvová polévka, mrkvová polévka se zázvorem a kokosovém mléka, recept na mrkvovou polevku s kokosem, mrkvovo kokosová polévka se zázvorem, mrkvová polévka se zázvorem kokosové mléko, kokosová polévka se zázvorem, kokosovo mrkvová polévka, mrkvová polévka s chilli, zázvorem

Suroviny:
olej kokosový, mrkev, zázvor čerstvý, vývar, šťáva pomerančová, mléko kokosové, chilli paprika čerstvá, bobkový list, pepř černý, semínka sezamová černá, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu