Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní pochoutka z cukety

Vyzkoušejte naši pikantní cuketu, která přináší osvěžující kombinaci jemné cukety a výrazného koření. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm je ideální jako předkrm, příloha nebo lehký hlavní chod.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 978 kJ /
1 429 kcal
Bílkoviny14,42 g
Tuky125,62 g
Vláknina26,96 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,00 g
Sacharidy52,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety oloupeme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Na pánvi orestujeme na lžíci oleje najemno nakrájenou cibuli a slaninu. Krok 3: Přidáme nadrobno nakrájený česnek, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, syrové nebo povařené cukety. Krok 4: Přimícháme druhou lžíci oleje, osolíme a opepříme. Restujeme 10 až 15 minut. Krok 5: Podáváme teplé s bramborem nebo rýží, zdobené zelenou petrželkou nebo studené s chlebem či pečivem.

TIP: Co uvařit k obědu z cukety - oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 8. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Slaninu můžeme nahradit, debrecínkou, šunkou, nebo mletým hovězím masem. Cukety oloupeme (mladé nemusíme), nakrájíme na kostky a pokud je cuketa starší - přerostlá, vhodíme kostky do hrnce vařící osolené vody. Po 3 minutách vyjmeme a necháme okapat. K servírování si milovníci ostrých jídel přidají jemně posekanou feferonku (bez jadýrek) nebo oblíbené ostré koření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5DoZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5DoZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Rychlé a dobré. 😊

Manelka: Za prvé, máte moc hezký nick! Za druhé děkuji za komentář, je opravdu milý! ;-):-8 A za třetí - a to hlavní: přeji, ať se jídlo podaří a chutná! ;-):yes:
Někdy je dobré přečíst si komentáře. Já dělávala tento recept z větší cukety, dnes už také používám mladé malé cuketky, tak se možná podle toho zařiďte, modernější verzi nejlépe popsal autor fotografií - recepty73, za což jsem mu vděčná.
Tak přeji dobrou chuť a ať se ve všem daří, nejen ve vaření! ;-):-8 Zdravím! :-K:-K:-K

Milá autorko receptu, zrovna přemýšlím, co dobrého uvařit. Váš recept mě zaujal. Díky moc. Manžel je na Třemešku na střelbách, určitě ho překvapím.:yes::-):-):-)

Marie Svarcova: Moc děkuji za pěkný komentář a cítím se poctěná tvojí poklonou!:-K:-D Přeji ti moc zdraví a úspěchů nejen v dalším vaření. Máš moc hezké a dobře vyfocené recepty! :-K:-K:-K

:yes: cuketky mám ráda a tuto kombinaci také, přidávám chilli papričku a dělám s penne nebo špagetami :-):-K dík za recept

recepty73: To jste to uvařil suprově, :yes::-K líbí se mi, když si někdo recept poupraví podle svého! ;-):-8 Já asi udělám v textu malé změny, hlavně upravím to slovo "pečeme". ;-) Ono se to tak někdy obecně říká, a nenapadlo mně, že je to zavádějící výraz!:-O:-D Většinou jsem dělala z velkých cuket, ale dnes se trhají hlavně malé, tak asi opravím i tu dobu úpravy. Moc děkuji za vyzkoušení receptu,:yes::-D:yes: a jak vždy z radosti nad fotografií říkám, děkuji za ní na sto tisíckrát!:yes:<3:-8:-D:-K Ještě jednou díky a moc zdravím!:-K:-K

...taky jsem byl nesvůj z toho slůvka PEČEME, když nepečeme;-) :-D
...trochu jsem si recept zjednodušil: cuketu jsem neloupal (používám mladé) a nepředvařoval, protože si myslím, že je to zbytečné;-) ...takže na cibuli dosklovata šla pokrájená šunková klobása, cuketa, česnek... a pikantní kozí rohy, aby směs pikantní byla ...nakonec ani těch 20 minut nebylo potřeba;-)

magdalenka: To jistě ne, do trouby se to nedává, jen se to společně ještě chvíli peče na té pánvi, každý si ohlídá, za jak dlouho je to pro jeho jazýček dost upečené a přitom nepřepečené. ;-):-D Moc zdravím!:-K:-K

Prosím, po pobyte na panvici ešte pečieme v rúre? Vo finále to má mať kašovitú konzistenciu?

Tématické fráze:
recepty z cukety, cuketa recept, cuketa recepty, recepty pochoutky obrázky

Suroviny:
slanina, cuketa, cibule, česnek, rajče, olej rostlinný, sůl, pepř mletý, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu