

Pikantní pochoutka z cukety
Suroviny
- 100 g slaniny (debrecínky, šunky, mletého vepřového masa)
- 800 g mladé cukety
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g rajčat
- 2 lžíce rostlinného oleje
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Cukety oloupeme (mladé nemusíme), nakrájíme na kostky a pokud je cuketa starší - přerostlá, vhodíme kostky do hrnce vařící osolené vody. Po 3 minutách vyjmeme a necháme okapat. Na pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli a masovou přísadu (slaninu atp.), přidáme nadrobno nakrájený česnek, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, syrové nebo povařené cukety, přimícháme lžíci oleje, osolíme a opepříme a opékáme na pánvi asi 10 - 15 minut.
Podáváme teplé s bramborem nebo rýží, zdobené zelenou petrželkou nebo studené s chlebem či pečivem.
Milovníci ostrých jídel si přidají jemně posekanou feferonku (bez jadýrek) nebo oblíbené ostré koření.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní pochoutka z cukety
-
Manelka: Za prvé, máte moc hezký nick! Za druhé děkuji za komentář, je opravdu milý!
A za třetí - a to hlavní: přeji, ať se jídlo podaří a chutná!
Někdy je dobré přečíst si komentáře. Já dělávala tento recept z větší cukety, dnes už také používám mladé malé cuketky, tak se možná podle toho zařiďte, modernější verzi nejlépe popsal autor fotografií - recepty73, za což jsem mu vděčná.
Tak přeji dobrou chuť a ať se ve všem daří, nejen ve vaření!Zdravím!
-
Milá autorko receptu, zrovna přemýšlím, co dobrého uvařit. Váš recept mě zaujal. Díky moc. Manžel je na Třemešku na střelbách, určitě ho překvapím.
-
Marie Svarcova: Moc děkuji za pěkný komentář a cítím se poctěná tvojí poklonou!
Přeji ti moc zdraví a úspěchů nejen v dalším vaření. Máš moc hezké a dobře vyfocené recepty!
-
cuketky mám ráda a tuto kombinaci také, přidávám chilli papričku a dělám s penne nebo špagetami
dík za recept
-
recepty73: To jste to uvařil suprově,
líbí se mi, když si někdo recept poupraví podle svého!
Já asi udělám v textu malé změny, hlavně upravím to slovo "pečeme".
Ono se to tak někdy obecně říká, a nenapadlo mně, že je to zavádějící výraz!
Většinou jsem dělala z velkých cuket, ale dnes se trhají hlavně malé, tak asi opravím i tu dobu úpravy. Moc děkuji za vyzkoušení receptu,
a jak vždy z radosti nad fotografií říkám, děkuji za ní na sto tisíckrát!
Ještě jednou díky a moc zdravím!
-
...taky jsem byl nesvůj z toho slůvka PEČEME, když nepečeme
...trochu jsem si recept zjednodušil: cuketu jsem neloupal (používám mladé) a nepředvařoval, protože si myslím, že je to zbytečné...takže na cibuli dosklovata šla pokrájená šunková klobása, cuketa, česnek... a pikantní kozí rohy, aby směs pikantní byla ...nakonec ani těch 20 minut nebylo potřeba
-
magdalenka: To jistě ne, do trouby se to nedává, jen se to společně ještě chvíli peče na té pánvi, každý si ohlídá, za jak dlouho je to pro jeho jazýček dost upečené a přitom nepřepečené.
Moc zdravím!
-
Prosím, po pobyte na panvici ešte pečieme v rúre? Vo finále to má mať kašovitú konzistenciu?