Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkké perníčky hned k jídlu

Perníčky už nejsou záležitostí pouze vánočních svátků, stejně tak je můžete s dětmi upéct i na Velikonoce. A jelikož se dětem zpravidla nechce čekat než změknou, máme pro vás tento recept na perníčky, které jsou měkké ihned.

Hodnocení receptu je 4,6 (79×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 518 kJ /
4 426 kcal
Bílkoviny97,24 g
Tuky87,09 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 120 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy803,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme prosátou mouku, prosátý cukr, sodu a perníkové koření. Krok 2: Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, med, mléko a vypracujeme těsto. Krok 3: Pokud se těsto stále drobí, přidáme ještě trošku mléka. Krok 4: Těsto není nutné dávat do lednice rozležet, můžeme ho hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 8-10 minut. Pečeme, až povrch zmatní. Krok 6: Upečené perníčky ihned potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody. Krok 7: Zdobíme bílkovou polevou.

TIP: Jak snadno vytvořit dřevěný dekor na perníčcích

Zveřejněno 29. 10. 2019

Poznámka autorky zizala

Perníčky nesmíte přepéct, pak budou jedlé hned po vychladnutí.

S těstem se moc dobře pracuje. Cukru dávám jen 100 g, protože tam je ještě med a po nazdobení cukrovou polevou byly perníčky moc sladké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YK4n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YK4n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pěkný recept, s těstem se hezky pracovalo, perníčky jsou měkké a koření je tam cítit tak akorát 😊

Bayta: To mě těší, děkuji.

MarikaPaprika: To me mrzi, ja je tvrde nemam a ani dcery, ktere uz pecou misto mne, je tvrde nemaji. Nemela jste pusteny ventilator? Ten vysusuje.;-)
Mohl by Vám poradit tento článek:

Dělala jsem z půlky várky, i tak toho bylo dost. Akorát koření je v receptu na můj vkus málo a bohužel jsou teda tvrdé. Postupovala jsem dle receptu.🤷‍♀️

Bokinka: Ja děkuji za vyzkoušení a jsem rada, ze jste spokojena :-K

Pernicky jsou vyborne, s testem se dobre pracuje. Dekuji za recept

veronika_straka: To me moc tesi, dekuju :-K

Právě dopečeny <3 dala jsem méně cukru a jsou chuťově tak akorát, s tím, jak mizely hned po vytažení z trouby se asi ani letos nedostanu ke zdobení :-D

Merylas (moderátorka): Děkuji, mám z toho radost :-K

Moc ráda se k tomuto receptu vracím, dnes jsem perníčky opět pekla, abych zabavila vnoučata. Je fajn, že jsou hned k jídlu. :-K

SUper!!!!!

zizala: Děkuji za radu. Poznamenám si pro příště. :-)

kucharka-pekarka: Med také zvláčňuje těsto. Raději bych dala ještě méně cukru, ale med podle receptu. Pokud se těsto drolí, přidejte víc tekutiny, aby se s těstem dobře pracovalo. Děkuji za odezvu a vyzkoušení receptu :-K

Děkuji za recept. Jsou super. Pekla jsem již podruhé. ;-) Jen se mi těsto trochu drolí, i když mléka dám dvojité množství. Mám tedy příště přidat ještě víc? Popř. čím by to mohlo být? Dávám o trochu méně cukru a medu. Jinak vše stejně. Děkuji.

PavlinaP: Pravou šipkou vedle obrázku se proklikáte až na ty Vaše :-)

PavlinaP: Pavli já je vidím jsou dvě;-)a dekor se mi líbí;-)

zizala: neni vubec zac :-)
Budem delat asi i na stromecek jako vyzdobu jsou nadherne nadychane a krasne.
Ale nevidim kam fotky ktere jsem poslala zmizely :-( nikde je nevidim.;-(

PavlinaP: Děkuji za komentář, mám radost, že recept nezklamal. A také děkuji za hezké fotky zajímavě zdobených perníčků :-K:yes:

Pernicky jsou opravdu moc moc dobré, dcera tvorila s velkou radosti:-)
Jen jsme nepotiraly zloutkem, chtely jsme vyzkouset ted modernu jak ted hodne frci dekor dreva

Kristen1993: To nemám vyzkoušené. Ale myslím, že když je dobře zabalíte, aby nevyschly a dáte do chladu, mohly by vydržet.

Když je upeču teď, vydrží do Vánoc měkké? Jsem doma do konce měsíce, tak bych si je ráda upekla už teď :-)

Merylas: Děkuji za další krásnou fotku:-K:-*

Merylas: Děkuji, jsou moc krásné :-K:-*

Jaruško, dovolila jsem Ti tady k receptu přidat ještě jedno aktuální foto. A jak jsem už psala, perníčky zdobit neumím, tak jsem to "vychytala" jednou formičkou sněhové vločky a tento tvar už není třeba ani zdobit.:-K

zizala: Ano, určitě je udělám ještě před Vánoci, děkuji za recept :-K:yes:

Tématické fráze:
perníčky hned měkké, recept perníčky hned měkké, perníčky pro nedočkavé, perničky 7lzic mleka, med,, recept na perníčky hned měkké, vlahe perníky, perníčky ined k jidlu, davat sodu do perniku

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med tekutý, mléko, soda jedlá, koření do perníku, žloutek, žloutek, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu