Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 178 kJ / 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,24 g |
Tuky | 95,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 22,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Krok 2: Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.
Krok 3: Mezitím vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli.
Krok 4: Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.
Krok 5: Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou.
Krok 6: Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 11. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Moje poznámka
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 35 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 43 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
španělský ptáček na smetaně,
španělský ptáček se smetanou,
španělský ptáček na smetaně recept,
španělské ptáčky,
hovězí ptačky,
ptáčková omáčka,
ptáčci na smetaně,
španělský ptáček omáčka,
španělské ptáčky recept,
španělský ptáček,
ptáčci omáčka,
ptáčky recept,
hovězí ptáček,
omacka ptacci,
ptáček na smetaně,
španělský ptáček se smetanou recept,
omáčka španělský ptáček,
ptacci s omackou,
spanelsky ptacek s omáčkou,
recept na španělské ptáčky
Suroviny:
hovězí zadní,
špekáček,
okurky sterilované,
cibule,
slanina uzená,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
hořčice,
smetana,
jíška
Komentáře (35)
Já ptactvo moc často nedělám, protože strávníci si vymýšlí...jeden tam nechce vejce, další zase okurku a další slaninu:omg:..takže samozřejmě musím podávat rozkrojené, abych zjistila který pták komu patří
španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!