Máslové řízky - nemleté
Vynikající a jednoduchý pokrm z plátků masa, které zůstanou po upečení šťavnaté a rozplývající se na jazyku. Pokud je budete podávat s jemnou bramborovou kaší, stanou se oblíbeným obědem celé rodiny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 430 kJ / 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,94 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 417 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme.
Krok 2: Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, mletá paprika) a zaprášíme moukou. Na pánvičce s olejem maso z obou stran opečeme. Poté naskládáme do pekáče na připravenou cibuli. Při opékání hlídáme, aby se nám výpek nepřipálil. Měl by být tmavohnědý, ale ne černý. Následně výpek zalijeme vodou, rozvaříme a nalijeme na maso v pekáči tak, aby bylo alespoň z poloviny ponořené. Na každý plátek masa položíme kousek čerstvého másla.
Krok 3: Přiklopíme a pečeme asi 30 až 45 minut při 170 °C.
Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové řízky - nemleté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xpP
Moje poznámka
Máslové řízky - nemleté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xpP
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 5 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 10 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 5 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 9 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 9 hodinami
Tématické fráze:
maslovy rizek,
sekaný máslový řízek recept,
mletý máslový řízek,
sekaný máslový řízek,
máslový mletý řízek,
máslový řízek recept,
máslové řízečky,
řízek na másle,
vepřový máslový řízek,
řízky na masle,
másloví řizek,
recept na máslový řízek,
telecí máslový řízek,
řízky z plecka,
telecí řízek na másle,
máslový řízek z mletého masa,
maslove mlete rizky,
mleté máslové řízky,
máslový sekaný řízek,
máslový řízek
Suroviny:
plátek vepřový,
cibule,
olej,
máslo,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (51)
Jednoduché a moc dobré, brzy zopakuji.
Přidala jsem fotečku
Bodík jsem přidala a ještě i foto
Jinak je tam spousta vynikajících receptů. Babička mi je
dělala s bramborovou kaší a salátem z rajčat.Na dětství
se nezapomíná.
ja tam ako zdroj normalne uvediem ten tvoj odkaz...moze byt?
Jenže tenkrát telecí bylo opravdu telecím.I to československé.
http://julak.licanet.cz/kucharka/index.php?c=35#se...
no fakt som nevedela, ze maslovy je z mleteho, fakt nie.
někdy veselo.
Porada neregi...dufam, ze ozaj neprepukne debata o nazve. Je mozne ze sa maslovy rezen vola ten z mleteho masa (btw..ja som si myslela, ze z mleteho sa vola *holandsky*), ale je to v podstate uplne jedno. Uz asi nebudem menit nazov, kto si ho najde pod tymto menom a bude mysliet, ze hlada z mleteho, tak sa mu ospravedlnujem, ale urcite to nikto nevezme v zlom .
Tímto,ale nechci nikoho nadzvednout a rozpoutat nepřístojnou diskutaci na téma 1000 lidí 1000 chutí apod.
Příště
15