Výborné lasagne
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to. Skvělý pokrm je dobrou volbou i k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 859 kJ / 3 073 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,92 g |
| Tuky | 67,72 g |
| Vláknina | 22,16 g |
| Cholesterol | 478 mg |
| Sodík | 480 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 441,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme masovou směs: na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda.
Krok 2: Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání a oddělování kousků od sebe ho necháme zatáhnout. Maso osolíme a okořeníme, přidáme kečup.
Krok 3: Kořeníme hodně, abychom dosáhli výrazné chuti. Smažíme, dokud maso není hotové. Pak přidáme rajčata z plechovky, krátce povaříme, případně dochutíme.
Krok 4: Na bešamel rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.
Krok 5: Když je jíška osmažená, přilijeme mléko, přidáme muškátový oříšek, sůl a mletý pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink).
Krok 6: Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Tvrdý sýr nastrouháme najemno.
Krok 7: Začneme vrstvit lasagne do zapékací nádoby. Položíme vrstvu lasagní, na ně navrstvíme část masové směsi a vrstvu bešamelu, poté opět těstoviny a postup opakujeme do spotřebování surovin.
Krok 8: Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.
Zveřejněno 19. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
Moje poznámka
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný likér 8x jinak
Gablik před 1 minutou
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Saphena před 9 minutami
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 2 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 3 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 4 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 5 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 6 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 7 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 16 hodinami
Tématické fráze:
lasagne,
lasagne recept,
recept lasagne,
bešamel na lasagne,
recept na lasagne,
besamel na lasagne recept,
lasagne bolognese,
bešamel na lasaně,
tradiční recepty na lasagne,
nejlepší lasagne,
lasaně,
lazaně,
recept na lazaně výborné,
lazaně recept,
lasaně recept,
top recepty lasagne,
bešamel lasagne,
lasagne recepty,
lasagne se smetanou,
nejlepsi lasaně
Suroviny:
těstoviny lasagne,
cibule,
česnek,
maso hovězí mleté,
olej,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
koření grilovací,
sůl,
pepř mletý,
kečup sladký,
rajče loupané,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
ořech muškátový,
sůl,
pepř mletý,
sýr tvrdý
Komentáře (123)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A ještě mám dotaz k receptu pod odkazem: Rozumím, že beef mince = mleté hovězí (tedy maso z hovězího dobytka, skotu), že pork mince = mleté vepřové (tedy mleté maso z vepřů), nerozumím ale doporučení pork mince nahradit British mince; má se použít mleté maso z Britů? Tak to ne, nejsem přece kanibal!