Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka s domácím kysaným zelím

Nic se nevyrovná chuti domácího kysaného zelí – a právě z něj připravená zelňačka, je opravdová lahůdka. Polévka plná poctivých ingrediencí, jemně nakyslá a voňavá, je ideální na zahřátí během chladných dnů.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sanynka Sanynka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 965 kJ /
470 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky27,70 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 112 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy41,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Domácí zelí, bobkový list, nové koření a brambory dáme vařit. Krok 2: Na oleji osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku, chilli, pepř, poprášíme moukou a osmažíme. Krok 3: Zásmažku vlijeme k vařícímu se zelí a přidáme bujon. Vaříme 15 minut, poté přilijeme smetanu a zakysanou smetanu a vaříme ještě asi 5 minut.

TIP: Jak připravit polévku z kysaného zelí - rady a tipy

Zveřejněno 29. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPlN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPlN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dnes vařím,vařím jedině s brambory dohromady vynikající záležitost,,:yes:

rebeka: Mám radost, a ta fotečka je krásná :-K

tak, a je uvařeno na zítra;-)

Brambory vařené spolu s kyselým (třeba zelím) prý změknou, když se vaří dostatečně dlouho. Jelikož já většinou tolik času nemám a taky se mi kdysi stalo, že zůstaly tvrdé, vařím je od té doby raději zvlášť. Ale záleží na zvyku ;-)

Zelnacku take varim pokazde se vsim dohromady. Stejne jako Bibince se mi jeste nikdy nestalo, ze by brambory byly tvrde...:-O Bodik posilam take...:-K

Ale notak...co zase, ať si to každý vaří přece podle svého ať už bydlí kdekoliv, třeba v Grónsku, je to každého věc;-)
Musím se Sanynky zastat, protože já vařím brambory zrovna tak, rovnou se zelím (dělám jí často)a nikdy jsem je neměla nedovařený:-!:yes: Že by jste měli jiné brambory:-? Shodou okolností mám na ní připravené ingredience na lince, že jí večer uvařím na zítra:-)) Dávám 4.bod:yes:

Sanynko správně, nebaví tě to.:-( Moji ženu už taky, bo dle tvého dřívějšího profilu, který jsi tam měla, bys měla vědět jak se na Horňácku vaří.;-) Ale nechme toho, vař si dle svého a dobrou chuť:-K

Ale mě je jedno, jak na Horňácku vaří zelňačku a jiná jídla. Já jsem sem prostě dala svůj recept. Na tom snad není nic špatného. A ještě jedna věc, ráda bych tuhle nesmyslnou debatu ukončila, protože už mně vážně nebaví.;-)

Sanynko to je tvoje právo, měnit si profil.;-)
Na Horňácku mám hodně přátel a taky vím, jak tam vaří zelňačku, ty si ji samozřejmě vař dle své chuti.;-)

Sandro, nesouhlasím s tebou. Jediné co jsem si změnila bylo to, že jsem si vymazala fotku a bydliště. Tu zdravotní sestru tam mám od té doby, co jsem zaregistrovaná, takže opravdu netuším, o co ti jde;-)

Sanynko, já jsem to nemyslela ve zlém, dobře jsem si přečetla tvůj profil, který se náhle po negativním hodnocení změnil.:-( Nevím, proč jsi to udělala, asi jsi měla důvod. Věř mi, když náhle do profilu zaprofiluješ, že jsi zdravotní sestra, nepomůže to.;-)

Sanynko,ale ani my to nemyslíme zle;-)i bodík ti přibyl:-D:yes:já jsem brambory vařila v zelňačce(dohomady)jen jednou a už bych to neudělala..ale jinak,máš pravdu,je to tvůj recept;-):yes:každý ať si vybere,jak se mu to hodí;-):-K:yes:

Sandro já jsem to taky nemyslela ve zlém, dokonce jsem ti dala bod, kdoví která z nás to dělá správně, možná ty;-):-))

Tématické fráze:
zelnačka z kysaného zelí recept nejlepsi recept, zelňačka z kysaného zelí recept, zelnačka kysaného zelí, zelnacka z kysaneho zeli, zelňačka, zelenačka, červená zelnačka s klobásou a zelím, domácí zelňačka s klobásou, jak se vaří zelňačka, zelňačka recept, zelnačka z kyseleho zeli, recept na zelňačku, zelnacka s kysaneho zeli, jak se dela zelnacka, vaříme zelnačku, zelnačka polévka, zelná polévka z kysaného zelí, prava zelnacka, recept zelnacka, zelňačka z domaciho zeli

Suroviny:
zelí kysané, klobása, brambory, bujón, pepř mletý, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, chilli, smetana zakysaná, smetana, mouka hladká, cibule, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu