Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Cukety jsou proslavené nízkým počtem kalorií a vysokým obsahem živin. Když je ale jejich sezóna, dojdou někdy nápady, co s nimi. Vyzkoušejte z nich připravit tuto lahodnou omáčku, která se skvěle hodí k hovězímu nebo kuřecímu masu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 429 kJ / 1 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,89 g |
Tuky | 142,21 g |
Vláknina | 21,74 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 1,84 g |
Sůl | 4,57 g |
Sacharidy | 38,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kGjY
Moje poznámka
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kGjY
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 19 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 33 minutami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 41 minutami
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 2 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 3 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 9 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 12 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 13 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 13 hodinami
Suroviny:
cuketa,
špek uzený,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
smetana sladká 31%,
hořčice,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
sůl,
cukr
Komentáře (17)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Super - děkuji - zítra to spáchám a Vám přeji pohodový víkend.
Děkuji za názor - to si právěže taky říkám. Mám k tomu krůtí maso - to ještě nevím jak ideálně zpracovat = jestli zvlášť, nebo je vařit v té omáčce..?
Chci vyzkoušet tento recept a tak se chci prosím zeptat na tu cuketu = tu klasicky osolit - vypotit/vymačkat, nebo tentokrát jenom nakrájet/nastrouhat a tekutinu dál použít na omáčku..?
Rosťa, Strážnice