Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 118 kJ / 1 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,90 g |
Tuky | 39,21 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,47 g |
Sůl | 16,15 g |
Sacharidy | 334,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tak jak jak je psáno, dáme postupně do Domácí pekárny a zapneme na těsto.
Krok 2: Pak si těsto vyndáme na vál, uděláme si z něj hada, toho nakrájíme na 12 kousků a z každého kousku si uválíme 3 nožičky na pletení housek, jako když pleteme copánek. Dáváme si je rovnou na plech, necháme je ještě 15-20 minut přikryté kynout, potom je pomažeme vajíčkem(stačí bílkem) a posypeme hrubou solí a semínky, nebo mákem-jak kdo má rád já dělám půl na půl.
Krok 3: V troubě upečeme na 200°C asi tak 15-20 minut-chce to hlídat!
Zveřejněno 31. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houstičky levné a nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YXR
Moje poznámka
Houstičky levné a nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YXR
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 45 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 46 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí houstičky bez kynutí,
nadýchané domácí houstičky,
levné housky,
levne domaci housky,
nadýchané domácí housky,
jak upéct nadýchané housky,
nadýchané pečivo,
pletení kaiserek,
nejlepší recept na domácí houstičky,
nadýchané těsto,
nadýchané housky,
domácí nadýchané houstičky,
houska na burgr,
tuk lando,
pletene housky z pekarny,
levné domácí pečivo,
recept na domácí houstičky pletené z jednoho kusu,
osvědčený recept na housky,
domácí housky bez kynutí,
sadlové houstičky
Suroviny:
voda,
tuk,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
mák,
sůl hrubá,
semínka sezamová,
Komentáře (61)
Já už jsem zoufalá , protože v té nové nic pořádně nevykyne.Knedlíky jsem dělávala pomalu pro půlku vsi ,nevešly se mi skoro do hrnce a teď jsou to ubohé šištičky
Chce se mi brečet , protože kynuté bez pekárny neumím.
Jak na výrobu kynutého těsta
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0A tady ještě další rady z rubriky Tipy a triky:
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Možná se hloupě ptám tak se omlouvám ale pečivo jsem ještě nepekla mám strach že bude cítit kvaskem
Z jedné dávky jsem udělala 10 rohlíků. Krásné se s těstem pracovalo. Tohle je teď u nás top
ještě jsem chtěla ,že máte moc dobré polévky a ostatní recepty dík.