Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Zapečené kotlety s bramborami, cibulí a šlehačkou, to je klasický víkendový oběd od našich maminek a babiček. Vše navrstvit do pekáče a šup s tím do trouby, minimum nádobí i práce. Díky smetaně jsou brambory jemné, maso šťavnaté a celý pokrm krásně zlatavý.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 258 kJ / 1 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,94 g |
Tuky | 76,35 g |
Vláknina | 31,30 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 164,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu necháme předehřát na 200 °C. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Kotlety předem u okraje nařízneme. Plátky masa opepříme a osolíme.
Krok 3: Cibuli a brambory nakrájíme na kolečka.
Krok 4: Vymažeme pekáč máslem, jako první vrstvu položíme cibuli, na to položíme masa, na maso brambory, které ještě také opepříme a osolíme.
Krok 5: Vše po celém povrchu zalijeme smetanou, zakryjeme víkem nebo překryjeme alobalem.
Krok 6: Dáme péct do trouby asi na 45 minut. Zhruba 10 minut před koncem pečení sundáme víko a pokrm necháme lehce zezlátnout.
Zveřejněno 23. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XNj
Moje poznámka
Zapečené maso s bramborami a šlehačkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XNj
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 1 hodinou
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 5 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 7 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 32 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 56 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 56 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 59 minutami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Tématické fráze:
zapečené kotlety se šlehačkou,
maso na šlehačce s bramborami,
zapečené kotlety s bramborem a šlehačkou,
zapečené vepřové maso s bramborami,
zapečené maso s bramborami,
zapecena kotleta se slehackou,
veprove maso se slehackou,
maso se šlehačkou,
zapečená kotleta s bramborem,
kotlety se slehackou a brambory,
zapečené kuřecí maso se šlehačkou,
zapečené kotlety s bramborem,
kotlety zapečene se smetanou a bramborami,
zapékané kotlety s bramborami,
zapečené maso s brambory,
zapečené kotlety s bramborami,
zapečená krkovička se šlehačkou,
vepřové kotlety s bramborami na šlehačce,
zapečené kotlety se smetanou a bramborami,
maso pečené na bramborách a šlehačkou
Suroviny:
krkovice vepřová,
smetana ke šlehání,
cibule,
brambory,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (18)
Jen tedy většinou nedávám cibuli a peču odkryté na 180°.
Peču tímto způsobem i kuřecí čtvrtky ????