Lečo, jak ho dělám já
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s opečenou klobásou, provoněné mletou paprikou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,72 g |
| Tuky | 110,02 g |
| Vláknina | 36,36 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 2,74 g |
| Sacharidy | 139,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
Moje poznámka
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 21 minutami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 3 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 10 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 10 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 12 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá lečo,
recept na dobré lečo,
nejlepsi leco,
nejlepší recept na lečo,
dobre lečo,
slovenske lečo,
jak na leco,
lečo s anglickou slaninou,
lečo z konzervy,
jak dělat lečo,
leco se slaninou,
dobry leco,
dobré lečo recept,
pálivé lečo,
vajecne leco,
lečo za syrova,
lečo jak ho dělám já,
lečo s noky,
lečo s nokama,
leco
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá pálivá,
rajče,
slanina,
paprika sušená sladká,
sádlo,
cibule,
vejce,
máslo,
klobása,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (33)
Podle známého: Čím hlóóópější sedlák... atd. atd. se nám urodilo hafo rajčat a teď dozrávají papriky...
Rajčata už mi lezou ušima; za kuropění je na plantáži snídám s vejci natvrdo a večeřím caprese (někdy s tvarohem)
I napadlo mi udělat lečo...
Když slyším LEČO, tak se mi automaticky vybaví "Lečo, jak ho dělám já"
Dnes jsem si postup zjednodušil: do rajčatového základu jsem vyklepl vajíčka, po chvilce přidal papriku a vajíčka nechal bez míchání srazit
Tož, dobré to bylo
Na 2 porce:
- 4 rajčata
- 4 slovenské papriky
- malý svazek jarní cibulky
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 KL maďarské uzené papriky
- malá nožička čabajky
- maličko oleje, sůl
Na trochu oleje do kastrolu dáme na jemné plátky nakrájenou čabajku, nakrájenou bílou část cibulky, po chvíli přidáme papriky na proužky, mícháme na prudkém plameni, přidáme uzenou papriku, rajčata na kousky, osolíme, stále mícháme, přidáme rajčatový protlak na zahuštění. Připravujeme rychle, žádné dušení na kaši. Posypeme zelenou natí cibulky a podáváme s chlebem.
Foto přidávám - zizala promine