Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 526 kJ / 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,30 g |
Tuky | 27,88 g |
Vláknina | 4,39 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 18,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.
Krok 2: Do marinády dáme maso nakrájené na velikost soust a promícháme. Misku uzavřeme a uložíme do chladu, nejlépe přes noc nebo minimálně na 3 hodiny.
Krok 3: Do hrnce dáme vařit cca 1 litr vody s bobkovým listem, hřebíčkem a kardamomem. Do vroucí vody přidáme sůl, vsypeme rýži a bez poklice prudce vaříme 5 minut. Rýži, která nemá být úplně uvařená slijeme do cedníku i s kořením.
Krok 4: Do horkého mléka vložíme šafrán, zamícháme a necháme pustit barvu.
Krok 5: Rozehřejeme nasucho hrnec se silným dnem a vložíme maso i s marinádou. Za stálého míchání necháme probublávat asi 5 minut.
Poté na maso nasypeme druhou lžíci smažené cibulky a na ni navrstvíme rýži i s kořením. Rýži pokapeme šafránovým mlékem s rozpuštěným ghí. Krok 6: Zakryjeme poklicí a na malém stupni tepla (2) dusíme 15 minut. Na vypnuté plotýnce necháme ještě 5 minut stát. Poté posypeme znovu smaženou cibulkou, lístky koriandru a nasekanými lístky máty a ihned podáváme.
Poté na maso nasypeme druhou lžíci smažené cibulky a na ni navrstvíme rýži i s kořením. Rýži pokapeme šafránovým mlékem s rozpuštěným ghí. Krok 6: Zakryjeme poklicí a na malém stupni tepla (2) dusíme 15 minut. Na vypnuté plotýnce necháme ještě 5 minut stát. Poté posypeme znovu smaženou cibulkou, lístky koriandru a nasekanými lístky máty a ihned podáváme.
Zveřejněno 25. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indické kuřecí biryani
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82qPj
Moje poznámka
Indické kuřecí biryani
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82qPj
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 22 minutami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 1 hodinou
Dušená mrkev
Fitulka před 2 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 2 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 2 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 2 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 4 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
sůl,
jogurt bílý,
pasta rajčatová,
olej,
paprika sušená sladká,
pepř cayenský,
kurkuma,
koření garam masala,
česnek,
zázvor čerstvý,
cibule sušená smažená,
bobkový list,
koření hřebíček,
kardamom,
rýže basmati,
mléko,
šafrán,
ghee,
koriandr čerstvý,
máta čerstvá
Komentáře (5)