Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 526 kJ / 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,30 g |
Tuky | 27,88 g |
Vláknina | 4,39 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 18,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.
Krok 2: Do marinády dáme maso nakrájené na velikost soust a promícháme. Misku uzavřeme a uložíme do chladu, nejlépe přes noc nebo minimálně na 3 hodiny.
Krok 3: Do hrnce dáme vařit cca 1 litr vody s bobkovým listem, hřebíčkem a kardamomem. Do vroucí vody přidáme sůl, vsypeme rýži a bez poklice prudce vaříme 5 minut. Rýži, která nemá být úplně uvařená slijeme do cedníku i s kořením.
Krok 4: Do horkého mléka vložíme šafrán, zamícháme a necháme pustit barvu.
Krok 5: Rozehřejeme nasucho hrnec se silným dnem a vložíme maso i s marinádou. Za stálého míchání necháme probublávat asi 5 minut.
Poté na maso nasypeme druhou lžíci smažené cibulky a na ni navrstvíme rýži i s kořením. Rýži pokapeme šafránovým mlékem s rozpuštěným ghí. Krok 6: Zakryjeme poklicí a na malém stupni tepla (2) dusíme 15 minut. Na vypnuté plotýnce necháme ještě 5 minut stát. Poté posypeme znovu smaženou cibulkou, lístky koriandru a nasekanými lístky máty a ihned podáváme.
Poté na maso nasypeme druhou lžíci smažené cibulky a na ni navrstvíme rýži i s kořením. Rýži pokapeme šafránovým mlékem s rozpuštěným ghí. Krok 6: Zakryjeme poklicí a na malém stupni tepla (2) dusíme 15 minut. Na vypnuté plotýnce necháme ještě 5 minut stát. Poté posypeme znovu smaženou cibulkou, lístky koriandru a nasekanými lístky máty a ihned podáváme.
Zveřejněno 25. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indické kuřecí biryani
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82qPj
Moje poznámka
Indické kuřecí biryani
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82qPj
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 15 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 1 hodinou
Vynikající pizza
bigbys před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Bensat před 1 hodinou
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 4 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 4 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 5 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 7 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 7 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
sůl,
jogurt bílý,
pasta rajčatová,
olej,
paprika sušená sladká,
pepř cayenský,
kurkuma,
koření garam masala,
česnek,
zázvor čerstvý,
cibule sušená smažená,
bobkový list,
koření hřebíček,
kardamom,
rýže basmati,
mléko,
šafrán,
ghee,
koriandr čerstvý,
máta čerstvá
Komentáře (5)